Свързани новини

08.04.2009 14:47

Станишев: Борисов да работи, да не задава въпроси

Видян 1913 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов първо да си гледа работата и след това да задава въпроси. Не ме интересуват нито вълци, нито зайци. Това, което ме интересува е състоянието на София, а тя е много мръсна.


Така отговори премиерът Сергей Станишев на въпрос на БГНЕС как ще коментира изказването на столичния кмет, че "София никога не е била по-чиста и че той всеки ден брои чистачките", предаде агенцията. Тъжно е, че Борисов за пореден път очерни нашата държава в чужбина, каза още министър-председателят.
БГНЕС припомня, че днес в Москва Борисов заяви, че "София не е била толкова чиста, колкото в момента. Всеки ден ходя и броя чистачките". Според столичния кмет "премиерът заедно с ДПС дирижира проблемите с чистотата в столицата". "Станишев, Вълка, Доган, са едно и също нещо. Докато Станишев плаче за Вълка, Доган му казва: "Плачи ти, защото, ако го направя аз през Камен Костадинов, връзката ще бъде много явна", каза още Борисов и добави: Станишев се опитва да помага на Вълка да си върне концесията, но няма да си я върне.
Той добави, че в министерството са постъпили много сигнали и оплаквания от граждани относно чистотата в София. Очаквам всеки момент доклад от министри, които са заети с този проблем, за да може държавата и в този случай да помогне на столичани. Времето се затопля, подчерта Станишев, а някои квартали са заринати от боклук, да не изчакваме той да замирише. Поведението на Борисов изразява страх, коментира още премиерът .Той има навика да задава въпроси по медиите, но се крие от дебат и зад експертите си. И аз имам някой въпроси към столичния кмет каза премиерът и уточни: един от тях е начина по който се разпределят поръчките за почистването на града и има ли законново основание за това. Другият ми въпрос е има ли конфликт на интереси при Борисов и неговите хора, при изпълнение на столичното метро. Станишев заяви, че един политик, който не желае да води публични дебати, трудно може да бъде убедителен. Тъжно и смешно е, кметът да твърди, че столицата е чиста. Доставките на боклука в Суходол са все по-малко и софиянци дишат мръсен въздух. Проблемът с Кремиковци е огромен и много сложен, заяви Станишев в отговор на въпрос на журналисти. Преговори продължават да се водят, но знаете, че от една година предприятието е в несъстоятелност. Възложил съм поръчка на министрите Петър Димитров и на Емилия Масларова, да изготвят пакет с цялостни мерки, които да бъдат предложени на работниците от Кремиковци. Относно протеста на фермерите Станишев заяви, винаги е готов да се срещна с протестиращи, но някои от фермерите показват политически пристрастия.
Премиерът Сергей Станишев днес се намира в Перущица, където присъства на общинския фестивал на ромската култура.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак