Свързани новини

05.02.2020 09:26

Нагласена поръчка за 6 млн.лв. при Ангелкова

Видян 6947 пъти | Коментари 11
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Министерството на туризма пусна тези дни най-нагласената обществена поръчка за всички времена. Джакпотът от 6 милиона лева може да бъде спечелен само от някой, който вече го е печелил. Идеята е много проста: „който има вуйчо владика, става поп“. А който няма вуйчо владика, не става поп.



   Шестте милиона лева са за „осъществяване на интегрирани комуникационни кампании на целеви пазари в Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния, Турция, Полша, Чехия, Словакия и Унгария, Русия, Украйна, Молдова, Дания, Норвегия, Финландия, Швеция, Белгия, Нидерландия, Люксембург, Израел, Германия и Съединени американски щати“ с осем обособени позиции.



  Забавното е, че при краен срок за подаване 4 март 2020 г., резултатите ще станат известни най-рано в края на същия месец, като се изчисли и времето за обжалване, кампанията няма изобщо да свърши работа за продадения вече пореден ол-инклузив сезон на бг туризма.
Големите хотелиери вече довериха на 19 минути: продали са толкова легла, колкото и тази година и мечтаният от министъра скок от 10% може да се получи само в стъкмистиката. А тя вече личи – голямо е разминаването между истинските данни на хотелиерите и въображаемите на т.нар. единна система за туристическа информация, за която министерството потроши милиони при също странни обстоятелства на обявяването на поръчката (вижте в архива на 19min.bg).
6-те милиона ще бъдат потрошени нахалост, но не и за печелившите и техните покровители, също като 15 000 000 лева, за които министърът на туризма Ангелкова многократно благодари на финансовия си колега Горанов преди дни, все едно не ги даваме ние - данъкоплатците, а той ги вади от джоба си.



Става въпрос за пари за насърчаване – наречете го и подкупване, на чужди туроператори, които ще раздаваме по неясни критерии. И там важи максимата, известна на всеки, който поне малко е наясно с бг туризма: онези вече са продали, каквото са могли, и няма сила, която да ги накара взетите премии да отидат за допълнителна промоция на страната, а не в техните джобове.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 011 Anonimen 06.02.2020 14:50

    и тази крадла на съд и в пандиза....

  • 010 Anonimen 05.02.2020 20:56

    Прав си N:9 жената не е красива , но може като човек да е добра ; междудругото на България и липсва конкурс мис грозота . Тамара Георгиева беше кандидат . През 30 години на прехода ( дивият грабеж) нямаше класация на най-красивата депутатка / министърка и съответно на най-грозната . Никога не е късно да се направи такава класация за радост на ограбените хорица - очи пълни - ръце и стомах - празни .

  • 009 Anonimen 05.02.2020 17:31

    а колко е грозна,горката-тя си знае

  • 008 Anonimen 05.02.2020 17:29

    ето я-ПРЯСНА КОРУПЦИЯ-защо не я погнете,но нали си ваша-от ГРОБ де.....знае да позира само....

  • 007 Шаро Фандъков 05.02.2020 15:54

    Гьобре при гьобре отива.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв