Свързани новини

29.01.2020 10:56

Управляващите суспендират Конституцията: Нинова

Видян 1307 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Случващото се с президента е вредно и опасно и цели отстраняване на ярък политически опонент без оглед на последиците”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на своята ПГ, след ековота срещу Борисов 3.
 “Уважаеми български граждани, как мислите, ако президентът беше един послушен, мълчалив, безобиден и съгласен човек, дали щяхме да слушаме такива СРС-та?”, запита соцлидерът.
„Сигурно не. Да оставим настрана въпроса, че от тези СРС-та се вижда, че той не е нарушил нито един закон в държавата. Но искаме да кажем нещо друго, много важно. Огласяването на СРС-та е закононарушение, поне по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президентът и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи. Това е уж юридически акт с политическа цел - отстраняване на ярък политически опонент, без оглед на последиците. А те са - разрушаване на институции. Случващото се е вредно и опасно”, алармира Нинова.



„Разграждат държавността с една цел - да останат на власт на всяка цена и без никакъв опонент. Вотът на доверие не мина. Чухме, че легитимно право на опозиция в една демократична държава – да иска вот на недоверие, е задният вход в политиката. А в дебата чухме, че конституционно записаната възможност за служебен кабинет е нелегитимен. Управляващите не само погазват тихомълком Конституцията, а вече официално на глас оттук я суспендират”, посочи лидерът на Левицата.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни