Свързани новини

07.04.2009 11:01

Все още сомалийските пирати не са съобщили какво искат

Видян 1584 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма съобщение с искания от похитителите на отвлечения кораб с български моряци, каза говорителят на МВнР Драговест Горанов по БНТ.


БГНЕС пипомня, че шестнадесет българи се намират на борда на отвлечения от сомалийски пирати британски товарен кораб Malaspina Castle, отбелязва "Таймс" след вчерашните съобщения на агенциите. На борда на кораба има общо 24 души от България, Русия, Украйна и Филипините. Пиратите са превзели 32 000-тонния кораб, който плава под панамски флаг, сутринта на 6 април в Аденския залив. Това е петият съд, отвлечен през последните два дни близо до сомалийския бряг. Френски, британски, тайвански, йеменски и германски са похитените кораби. Според центъра по сигурността на ЕС, който отговаря за района, има основания да се смята, че екипажът е невредим. Пиратите се появиха през 90-те години на ХХ в. Много от тях са били рибари, които са изгубили поминъка си заради чуждестранните траулери, които властваха в сомалийски води. Без силно правителство, брегова охрана или флота, която да ги защитава, те се превърнаха в пирати, за да защитават акваторията на страната си и да печелят от откупи, отбелязва "Таймс". Смята се, че само през 2008 г. сомалийските пирати са спечелили 30 млн. долара от откупи, което са много пари в страна, унищожена от суша, войни и бедност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.