Свързани новини

12.01.2020 13:34

Милионери в имоти са ВиК шефове с държавни заплати

Видян 17571 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В разгара на водната криза у нас лъснаха факти около завидното имотно състояние на онези, които отговарят за кранчето, пише Банкеръ. Оказва се, че шефовете на ВиК от иначе бедния Северозапад успяха да натрупат недвижимост и прилични влогове в банки. Става въпрос за началниците държавните дружества във Видин и Монтана. На тяхното благополучие със сигурност могат да завидят дори и мениджърите на едни от най-големите и успешно работещи частни фирми у нас, посочва изданието.


Монтанснкият ВиК шеф Валери Иванов оглавява водната компания от 2006 г., а работи в нея от 1990-а. Той е спряган за приближен до БСП, но очевидно това не му е попречило да си запази мястото и когато властта бе в ГЕРБ. Една година след назначаването му за управител Иванов купува заедно с жена си Цеца апартамент от 102 кв. м в Монтана за 37.2 хил. лева. Това обаче е само началото.


След още година той се сдобива и с жилище в София (56 кв. м) срещу 27.2 хил. лева. През 2010-а пък става собственик на втори имот в столицата (59 кв.м), за който плаща 44 735 лева - нереално ниска за пазара цена. После идва една втора от къща с двор в Монтана за малко над 19 хил. лв., както и две-трети от друга вила с голям двор (420 кв.) в с. Смоляновци, за която са платени 1626 лева. През 2011-а шефът на държавното ВиК дружество си купува нова кола от ловешкия завод на Грейт Уол за 16.3 хил. лева. През 2012 г. той става съсобственик в още една къща - в село Сумер, чийто двор е над два декара, а в началото на тази година плаща 5500 лв. за гараж в Монтана. След всички тези покупки Иванов даже е успял да спести над 310 хил. лв., които държи на депозити в банки.


Шефът на водната компания във Видин - Георги Владов също успя да се замогне на поста си. През 2006 г., а след това и през 2009 г. той си купува 2 апартамента в София (съответно от 71 и от 91 кв.м). За първия плаща близо 46 хил. лв., а за втория - 86.6 хил. лева. И макар да не е теглил кредити, през 2008-а Владов става собственик и на нова кола - Тойота, за 32 хил. лева. Въпреки това той успява и да спести над 100 хил. лв., които е сложил на депозити. Може би голяма част от парите са дошли от проектантския хонорар от 80 хил. лв., които Владов взима от частната фирма Водоканалпроект - София.


Всичко това на фона на ниските заплати на редовите служители, лошото качество на водата, амортизирана мрежа, плачевно финансово състояние на самото дружество. Така например ВиК-Перник където е епицентърът на водната криза е пред фалит. Припомняме, че градът от края на м.г. е в състояние на воден режим. Ексшефът на дружеството в Перник Иван Витанов, който получи прякор Сушата бе уволнен лично от зам.-регионалният министър Николай Нанков. Последва и арест на Витанов, който преди срещата си с Нанков отказваше да освободи поста си.


В момента ВиК-Перник не плаща заплати, няма работници, масово напускат и малкото останали служители.На този фон шефът на младежката структура на ГЕРБ град Радомир Борислав Иванов оглави скандалното пернишко държавно предприятие ВиК Перник.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.01.2020 22:18

    Истината лъсна! Нено Димов не е прибран заради водата на Перник, а по искане на италианската прокуратура на 12.01.2020 в 22:17 Истината лъсна! Нено Димов не е прибран заради водата на Перник, а по искане на италианската прокуратура Боклук от Африка заразен с Ебола е минал през Италия и е стигнал до България. Според италианската прокуратура именно подписа на министър Нено Димов седял под всички документи за вноса в Европа и това е причината той да бъде прибран превантивно в ареста, за да не започне да се обяснява пред медиите, чии са били фирмите и как хора много близки до Бойко Борисов са замесени в тази афера с боклука от цял свят, който се внася в България. Именно хитрият Борисов с ареста на Нено Димов се опитва да тушира социалното напрежение в град Перник и да опази своите приятели, които седят зад вноса на боклук от Африка заразен с ебола, минал през италианско пристанище и стигнал до България.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще