Свързани новини

07.01.2020 11:13

САЩ отказаха виза на иранския външен министър за среща в ООН

Видян 1735 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ са отказали виза на външния министър на Иран Мохамад Джавад Зариф, който трябваше да присъства на заседание на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк в четвъртък. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на представител на американските власти, пожелал анонимност.


Напрежението между Вашингтон и Техеран ескалира, след като при въздушен удар на американските сили в Багдад миналата седмица бе убит високопоставеният ирански генерал Касем Солеймани.


Междувременно постоянният представител на Китай в световната организация призова Съединените щати да не засилват напрежението в Близкия изток, като използват отново сила след удара в Ирак, при който бе убит високопоставен ирански генерал, предаде Ройтерс.


Чжан Цзюн призова заинтересованите страни да проявят сдържаност в региона и да уважават независимостта и суверенитета на Ирак.


Русия и Китай блокираха приемането на изявление на Съвета за сигурност за осъждане на атаките срещу американското посолство в Ирак, тъй като в него не е взет предвид ударът по летището в Багдад, при който бе убит генерал Касем Солеймани, заяви на свой ред постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя.


На фона на засиленото напрежение между Вашингтон и Техеран, президентът на Иран Хасан Рохани заяви, че никой не бива да заплашва страната му. Така той отговори на съобщението на американския държавен глава Доналд Тръмп, който в неделя предупреди, че Съединените щати могат да извършат 52 военни удара срещу конкретни цели, ако Иран реши да отмъсти за смъртта на генерал Солеймани.


 


Източник: dnes.dir.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв