Свързани новини

04.04.2009 10:50

Болнични по пощата спъват мегаделото “Стойков-Николов”

Видян 1367 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Болнични листове, изпратени по пощата до прокуратурата, се оказват непреодолима бариера пред влизането в съда на делото срещу бизнесмена Людмил Стойков, пише в днешния си брой в."Труд", предаде БГНЕС.


Съпругата на бизнесмена Марио Николов - Мариана, и една от обвинените - Ана Шаркова, уведомили държавните обвинители, че не могат да дойдат до ГДБОП, защото им се налагало да се грижат за малките си деца. Други двама от обвиняемите - Иван Иванов и Григор Главев, се оплаквали съответно от простудни и сърдечни заболявания. Случайно или не четиримата кандидат- подсъдими изпратили депеши до прокуратурата по едно и също време. Преди това Иванов и Главев бяха обявени за общодържавно издирване в продължение на близо 20 дни. Но след като прочели във в. “Труд”, че ги търсят, доброволно се явили в сградата на ГДБОП, за да им повдигнат обвинения. Според наблюдаващия разследването прокурор Андрей Андреев бизнес дуетът Стойков-Николов е изработил перфектна схема за пране на пари. Двамата превеждали неправомерно получените средства от САПАРД във фирма “Палмигруп”, която се контролирала от Марио Николов. Оттам парите се превеждали в офшорни компании в САЩ и Ирландия. И след това се вливали в “Дюни”, която е собственост на Стойков. По този начин Николов, Стойков и съучастниците им изпрали около 13 млн. лв. Заради неявяването на Иванов, Главев, Николова и Шаркова процесът не може да влезе в съда. “Медицинските, изпратени от обвиняемите, ще бъдат основно проверени”, подчерта пред “Труд” прокурор Андреев. Вчера мобилният телефон на Марио Николов бе изключен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец