Свързани новини

19.12.2019 15:43

Стоян Стайков: Не финансирам ГЕРБ и австрийски партии

Видян 2666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният герой на международен скандал с финансиране на Партията на свободата в Австрия, подобен на който предизвика падането на предишния кабинет с нейно участие Стоян Стайков, описван като близък на Цв.Цветанов написа: "Във връзка с публикуваните статии, в които се цитира името ми и бих желал да използвам правото си на отговор с , който еднозначно да задоволя интересът на обществото от първо лице единствено число:


1. Познавам г-жа Капел от над 12 години и съм с най добри впечатления от нея .


2. Нямам интереси в политиката нито в Австрия ,нито в България ,нито където и да е било другаде , както и не учавствам в политически партии и никога не съм учавствал.


3. Не съм финансирал партии нито в Австрия , нито където и да е било по света .


4. Тиражирането на спекулации и търсенето на сензации в частно правните отношения е меко казано несериозно и непрофессионално. 5. Квалификациите за мен и раздаването на присъди от трибуните на медиите са тенденциозни и нямат релация с обективната истина. Тази омерзителна практика се използва отдавна за омаскаряване и очерняне , както и за манипулирането на общественото мнение.


6. Отъждествяването на българин бизнесмен = потенциален престъпник е апогея на самоунижението ни ! Крайно Време е да спрем да се приемаме като европейски граждани второ качество и когато е необходимо да упражним правата си в Европа наред с всички други нации - да го правим както е отредено по закон- т.е. когато имаме законово основание да си упражняваме гражданските прав във всеки един аспект. Това включва да търсим отговорност включително и от евродепутати , които не са привелигировани и над закона!Редно и правилно е да задаваме въпроси и да получаваме отговори . Няма такава “свещена крава” - евродепутат - освен ако не си я създадем сами и не започнем да и се кланяме от сутрин до вечер!


7. Г-жа Капел е получила заем , а не подкуп или дарение ( както твърдят някои медии) и това е обект на частно -правни отношения и съгласно законите на Австрия не е наказуемо !Правоохранителните органи в Австрия са получили поисканата от тях изчерпателна информация и документация както от мен , така и от мои колеги ,която е изяснила случаят и липсата на каквото и да е престъпление. 8. Интерпретациите на думите на г-жа Капел относно партията на свободата са нейно изконно право ,но по никакъв начин не корелират с мен! Не познавам партията , нито нейният сегашен или бивш председател , не съм симпатизант и/или дарител. Не съм искал лобиране по никакъв въпрос от г-жа Капел или от когото и да е било по какъвто и да е въпрос. Още веднъж с риск да се повторя - става въпрос за личен заем към г-жа Капел !


9. С Цветан Василев , негови адвокати или близки съм нямал и към момента нямам никакви връзки и отношения - нито лични нито бизнес такива.


10. Учавствал съм на международен форум по сигурноста във Вашингтон и се гордея с факта, че сме поканени официално от конгреса на САЩ на такова важно международно събитие . В рамките на форума се запознах с г-н Цветанов ,който водеше българската делегация. Направените генерални изводи от общата ни снимка за близоста ми с г-н Цветанов са преувеличени и безпочвени.


11. Нямам никакви отношения към президентската институция . Уважавам суверенният избор както на правителството , така и на президента на РБ. 12. Никога не съм имал интерес, желание ,възможност или квалификация да закупувам ПОК Доверие , нито който и да е друг пенсионен фонд. Всяка покупка на регулирани дружества преминава през одобрение от надзорен орган , който изследва купувачите до физическо лице и всеки , който се интересува може да провери в КФН дали има подобно заявено желание. Спекулациите по този въпрос са несъстоятелни. Истериите по тази тема вече са доста амортизирани и надали интересуват обществото".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв