Свързани новини

11.12.2019 10:01

Кметът на Перник: Министър Аврамова не изпълни нарежданията на премиера за водната криза

Видян 1208 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вчера имахме среща при Петя Аврамова, тя предложи вариант за режима от 16.00 до 22.00 часа. Казах им да си го съгласуват с институциите и учрежденията и след това да го предложат, за да изразя становище. Вчерашната среща беше част от срещите, които трябваше да се провеждат често по заповед на премиера. За съжаление това не се случи за този месец". Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров, във връзка с новия воден режим в града пред "Фокус". "МРРБ не направи нито крачка в правилната посока за всички онези ангажименти, които бяха поели преди месец за нови аварийни екипи, за допълнителни водообхващания, за търсена на варианти да се доведе повече вода до яз. „Студена“, за съжаление нищо от това не се случи", каза Владимиров. По думите му вчерашната среща за пореден път е показала, че МРРБ не вижда как може да се справи с водната криза в Перник.


"Новият воден режим в Перник още не е влязъл в сила. Трябва да има официално предложение. Вчера се обсъждаше работен вариант, предложен от Петя Аврамова", обясни кметът на Перник. Според новите предложения се предвижда села около града да имат вода през ден - от 16:00 часа до 22:00 часа.


Владимиров коментира и новия управител на ВиК - Перник. "Публично беше уволнен предишният управител на ВиК Перник. Все още не е избран нов. Това създава допълнителен хаос в дружеството. Те не могат да осигурят питейна вода на голяма част от абонатите на Община Перник, точно поради липсата на добра организация. Надявам се новият управител да има достатъчно експертизи и познава ВиК мрежата, за да не му се налага да се учи, а да може да започне да решава проблемите в най-кратък срок", добави Станислав Владимиров.


Пред БТВ той каза още, че живее в 15-етажен блок, с малко дете и има същите проблеми, каквито всички останали граждани. Той допълни, че яз. "Искър" е 25 пъти по-голям от "Студена" и ще бъде капка във водата, ако перничани бъдат водоснабдени по този начин.


Отокът на яз. Студена е много по-голям. Имало е един малък период от около седмица, в който притокът е бил по-голям. Оттогава се харчи 10 пъти повече вода от прихода.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете