Свързани новини

05.12.2019 11:33

Русия: Путин с „неумолим ултиматум“ към България

Видян 2354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Влиятелният КомерсантЪ нарича "неумолим ултиматум", поставен на българските власти, изявлението на руския президент Владимир Путин за газопровода Турски поток, което той направи при гостуването на сръбския президент Вучич в Сочи."Това, което виждаме, независимо от многократните заявления, независимо от многократните молби към руската страна да осигурим доставките на наш газ през Турция в България, колкото и печално да звучи, виждаме, че българската страна съзнателно бави реализацията на проекта на своя територия. Искам да заявя това директно и публично! Ръководството на България, след като провали Южен поток, се обърна към нас с молба на всяка цена да участва в Турски поток. Но очевидно под натиск отвън, сега те показват, че не бързат. Но ще видим как по-нататък ще се реализира този проект на българска територия", казва властелинът на Кремъл.
„Ако България се откаже от проекта, Русия ще успее да намери други варианти за доставка на газ в Южна Европа". Руският президент използва понятието „българите“ в края на своето изявление, но после натъртено се поправи: „не българите, а българското правителство“.
В отговор Борисов заяви: Може би информацията на Путин е стара, изкопали сме 160 км и всеки ден копаем по 5 км от Турски поток. Енергийният експерт Еленко Божков, бивш член на КЕВР и ексдепутат, обаче го поправи, че при дадената справка за заварките, всъщност ставало въпрос за 500 м на ден.
„Руският президент е разтревожен от странното поведение на България“, пише не по-малко влиятелният и опозиционен Московский комсомолец. „Путин обвини България, че проваля плановете на Газпром да пренасочи от началото на 2020 г. част от газа, транзитиран през Украйна, в новата тръба, предназначена за износ на горивото, уточнява Ведомости.
Българският премиер отговори на Путин, отбелязват изданията в Русия. „Борисов разчита България да убеди Русия, че е сигурен транзитьор за руския газ“, пише Правда.
Българският премиер изрази надежда до края на идната година газопроводът да заработи и Владимир Путин лично да види строежа догодина, добавят изданията.
По думите на Борисов, щом строежът приключи, България ще стане "единствената бърза и добра алтернатива" за руския газ, посочва РБК. Според министър-председателя:„България ще стане газоразпределителен център на Балканите, което вече е съгласувано и с ЕС, и със САЩ“, отбелязва Лента.
 








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате