Свързани новини

26.11.2019 15:18

Полицай във всеки влак не може, заяви вътрешният министър

Видян 1644 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов благодари публично от Елена на циганина Петър от Церово, който обезвреди нападателя на момичето от нощния влак Пловдив -Варна. "Бих го похвалил, че е действал абсолютно смело и отговорно като български гражданин, защото наистина действията му са спасили живота на пострадалата и са довели до задържане на извършителя. Това е предотвратило евентуално да пострадат и други хора", каза Маринов, предаде 24 часа.



Той заяви, че не може във всеки влак да има полицаи, тъй като това е много сериозен ресурс. След закриването на Транспортна полиция за сигурността по БДЖ се грижи звено на дирекция "Жандармерия". Според него транспортната инфраструктура е много голяма и трябва да се търси ефективността на технически средства за охрана, за да има бърза реакция.


"На този етап не можем да отделим повече ресурс, тъй като човешкият ресурс е най-скъпото нещо, което се обезпечава. Има технически средства с видеонаблюдение, с бутони за оповестяване, които могат да дадат информация и ние да реагираме. В тази посока трябва да се върви", каза министърът.


В Елена Маринов и кметът Дилян Млъзев откриха нова сграда на полицейското управление. То вече се помещава в реновирана бивша детска градина, дарена от общината за нуждите на полицията. Маринов уточни, че Министерството на вътрешните работи е отделило от бюджета, който е за капиталови разходи, 800 хил. лева и ги е вложило в подпомагане на изграждането на районното управление. „Това е една от най-добрите инвестиции на министерството, която ще дава резултат още 100 години, защото освен създаване на добри условия за труд на служителите, тази сграда дава възможност и за по-добро обслужване на над 15 хиляди души, които живеят в двете общини на територията на Елена", заяви вътрешният министър.


Досега РУ - Елена се помещаваше в сграда на повече от 100 години, строена за конак и опасна за обитаване. Повече от 10 години ръководството на министерството и на ОДВМР-В.Търново търсиха начини и възможности условията на труд на служителите в РУ – Елена да се подобрят и гражданите да бъдат посрещани и обслужвани в по-приятна и най-вече безопасна обстановка.


В началото на 2016 г. по предложение на кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев Общинския съвет реши сградата на бивша детска градина в града да бъде предоставена безвъзмездно в полза на РУ – Елена. През 2018 г. с решение на директора на ОДМВР – В. Търново ст. комисар Димитър Машов бе проведена процедура по възлагане на обществена поръчка за смяна на предназначението на сградата, от МВР бяха отпуснати необходимите за целта средства, а работата по проекта за изграждането на РУ-Елена бе възложена на строителна фирма от Велико Търново.

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец