Свързани новини

22.11.2019 11:35

Нинова: Предпоследно какво е мнението на правителството за Шенген?

Видян 1601 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предпоследно какво е мнението на правителството за бъдещето на България в Шенген.
Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова във въпрос към министър-председателя Бойко Борисов за Шенген по време на петъчния парламентарен контрол, предаде Фокус.


 Тя посочи, че на 3 септември 2019 г. в Германия изненадващо без решение на парламента, че отменя своето решение за Шенген, без такова на Министерски съвет, министър-председателят на своя глава заявява следното: "В момента не знам дали е изгодно за България да влиза в Шенген". Това е оценката на премиера за това какво представлява Шенген. Оценката на Европа е функицонирането на това общо пространство носи значителни икономически ползи за Европа", каза още Нинова.



Според нея неприемането ни в Шенген би попречило на 1 млн. 7000 хил. души. "След като се върна г-н Борисов стана напрежение в България, стана обществена реакция и каза на 12 септември: "Аз не съм казвал, че се отказваме от Шенген. Искаме да сме в Шенген. "Ние отдавна сме в Шенген". "Някой ден все пак ще влезем в Шенген". Вие разбрахте ли какво ще прави България", каза Нинова.

Всичко за Шенген е направено и всички институции в Европа са казали, че България трябва да бъде в тази зона, каза Борисов в отговор на въпроса на лидера на БСП.

"Радвам се, че много внимателно наблюдавате къде ходя и какво говоря. Въпросните думи за които ме питате. Мога да ви отговаря с едно изречение. Всичко, което е било необходимо за Шенген е направено и всички инститиуции в Европа са казали, че България трябва да бъде в Шенген", посочи Борисов. Той изтъкна, че това е заслуга на много български правителства.
"Ние сме изпълнили всички критерии, вие сега се хващате за някакви думи", каза Борисов.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева