Свързани новини

20.11.2019 13:50

БСП иска 8 лв. на глас

Видян 1117 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП ще внесе предложение партийната субсидия да стане 8 лв. на глас вместо досегашния 1 лв., предаде  ТОПНОВИНИ.


Като причина за това депутатът от левицата Александър Симов посочи поведението на финансовия министър Владислав Горанов към журналистиката от БСТВ Нора Стоичкова. Според него Горанов е отправил пряка заплаха към репортерката, като е заявил, че ще спре субсидиите за партията и тя ще остане без работа.


„Това ясно показва как се държи властта към свободното слово. Това е целенасочено поведение на ГЕРБ към свободните журналисти, тъй като не е изолиран случай“, подчерта Симов.


Той определи отношението на Горанов към Стоичкова като отношение на комендант на концлагер към хората в лагера. „Виждаме ясна демонстрация на политическа арогантност, която не познава крайност“, заяви депутатът и подчерта, че такова отношение не бива да се търпи.


Според Симов намаляването на субсидията на партиите на 1 лв. е било само с една единствена цел – опозицията да бъде поставена на колене и да бъде обезкостена, а свободното слово и всички свободни журналисти да бъдат поставени в ъгъла.


Припомняме, че през юли парламентът окончателно намали парите за партиите от 11 лв. на 1 лв. за получен глас по искане на премиера Бойко Борисов. Тогава стана ясно, че ГЕРБ трябва да възстанови в хазната над 5,6 млн. лв., БСП - около 4,3 млн. лв., а ДПС - 1,2 млн. лв. Левицата обаче все още не е върнала надвзетите средства, тъй като обяви, че няма налични, защото ги е изпозлвала за финансиране на БСТВ. Надвзетите пари ще бъдат върнати от следващите субсидии.


Темата за партийните субсидии бе извадена на дневен ред от Слави Трифонов, който разкри, че партиите са получили повече от полагащите им се средства от бюджета - вместо по 11 лева на глас, са им били изплащани по 13,25 лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог