Свързани новини

16.11.2019 09:00

Наследяват ли се задължения към Топлофикация?

Видян 3093 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Настоящата статия е провокирана от зачестилите случаи на подадени искови молби от страна на Топлофикация София срещу починали лица, пише irinakonstantinova.com.

В тези случаи съдът изпраща депозираната от Топлофикация искова молба на наследниците на починалото лице, които могат в едномесечен срок да подадат отговор на тази искова молба.

Доста често се наблюдават случаи, в които съдят наследниците на починало лице. В исковата молба се посочва, че е предявена срещу наследниците на починалото лице, за които Топлофикация няма информация.

В тези случай в рамките на образуваното дело съдът издава съдебно удостоверение на Топлофикация, а нейните служители се снабдяват с удостоверение за наследници. След като стане ясно кои са наследниците искът се насочва срещу тях.



Има ли разлика дали исковата молба е предявена срещу наследниците или срещу починалото лице?

Разлика има и тя е доста съществена. Недопустимо е да се предявява искова молба срещу починало лице и ако бъде констатирано такова процесуално действие от страна на съда, следва да се иска прекратяване на делото. Съдът е длъжен да върне исковата молба и да прекрати делото, тъй като производството е изначално опорочено – то е заведено срещу лице, което не притежава правосубектност. В такова производство не може да се  привличат наследниците на починалото лице.

Ако исковата молба обаче е насочена срещу наследниците на починалото лице, макар и същите да не са индивидуализирани в първоначално, предявения иск е редовен и делото може да бъде разгледано.

В този случай защитата на наследниците би могла да се реализира с други възражения според конкретиката на всеки отделен случай.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,