Свързани новини

31.03.2009 15:08

Нинова: БСП не раздава предизборно пари

Видян 1302 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП е дало висока оценка за дебата, който се проведе между икономическите екипи на БСП и ГЕРБ. Това каза на редовния брифинг на червените говорителят на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.


Днес на заседание ИБ са били обсъдени и изказвания на Бойко Борисов след дебата и особено в последните дни, когато е казал, че "БСП ще фалира държавата". Когато световни икономически институции дават висока оценка за финансовата стабилност на държавата, за разумната финансова политика, която е водена в последните 4-5 години, за огромния финансов резерв, който имаме и който ни помага да посрещнем първите последствия от кризата, да се правят подобни изказвания е манипулация", коментира Нинова. По думите й, грижите и мерките, които БСП и правителството са предложили, като мерките за насърчаване на бизнеса чрез Българската банка за развитие и мерките за запазването на работните места, са за една правилна и разумна политика. "Манипулативно е и абсолютна лъжа твърдението, че БСП раздава пари на свои кметове и на свои общини предизборно, за да си купува гласове" заяви Нинова. Тя обясни, че едни от общините, които са получили най-голямо финансиране се управляват от кметове на ГЕРБ – Елхово, Ямбол, Бургас и др. "Грижата на БСП и правителството е за националната икономика, за хората и за общините навсякъде. Няма избирателен подход и няма купуване на гласове на изборите", категорична бе тя. На заседанието на ИБ е взета предвид и мярка за засилване ролята на държавата, защото либералният модел на пазарна икономика е показал слабости в световен мащаб. Действията за засилване ролята на държавата ще са насочени към ограничаване на икономическата база на организираната престъпност и корупцията, пресичане на въздействията върху държавни служители и магистрати и др. На заседанието не е бил обсъждан въпросът за приемането на Закона за конфликт на интереси.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Слави

Слави размаза Хазарта за лъжи

"Познавам Ицо Хазарта от много време. ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей