Свързани новини

10.11.2019 12:00

Радев: Резултатите от прехода будят тревога

Видян 1640 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Резултатите от дългия път към демокрация и пазарна икономика все още будят повече тревога, отколкото успокоение", написа президентът Румен Радев в профила си във Фейсбук по повод годишнината от старта на прехода. "Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически сътресения, за които българите платиха висока цена. Грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската култура и традиции са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна бедност".


Радев посочи, че страната ни е направила важен геополитически избор, но това не е успяло да постави трайни основи за върховенство на закона, разделение на властите и свобода на словото. Поради тази причина, според него, политическите констатации продължават да се разминават с реалността на мнозинството граждани.


"Бедността, безнаказаните корупция и престъпност и ниското качество на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат от бъдещето ни", алармира той.


"Нашите деца изискват да говорим за бъдещето. Да погледнем в утрешния ден с техните очи", призова той.


Президентът вярва, че трябва да се вземат решения, които отговарят на съвременните реалности, а през последните години израснаха поколения, които не се интересуват от стари идеологии.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.11.2019 17:41

    ЗАПАЛИХА ДВАТА АВТОМОБИЛА НА ШЕФА НА МИТНИЦИТЕ, ТОЙ СТРЕЛЯ СРЕЩУ НЯКОЛКО ЛИЦА. 400 000 ЛЕВА ДЕЛЯТ НА МЕСЕЦ ОТ КИТАЙСКО КАРГО ВИСОКОПОСТАВЕНИ ЧЕНГЕТА. В СПРАВКАТА И ИМЕТО НА ГЕОРГИ КОСТОВ МВР МЕТО ЗАМАЗА ПАЛЕЖА СРЕЩУ ШЕФА НА МИТНИЦИТЕ! А НА КОГО ДАВАТ КИНТИТЕ НА ФАНАГОРИЯ?! МВР МЕТО, НЕ ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ, А ОТГОВАРЯЙ НА КОГО ДАВАТ ПО 100 ХИЛКИ ГРУПАТА НА ЛАНЕЦА!юю Близо 20 часа нито една медия не посмя да гъкне за палежа срещу шефа на Митниците Георги Костов. След 20 часа тотално мълчание и след дълго умуване как да похлупят и потулят скандала, МВР Мето контролирано спеши медиите, ближещи задника на управляващите, и те се скъсват с позорно закъснение от близо 20 часа, да замажат скандала, като реват, че МВР казало, че колата на дъщерята на шефа на Митниците ей тъй на се запалила. И покрай нея се запалила и друга. Това станало в дома на Георги Костов в Опицвет. Нищо, че Георги Костов не е декларирал дом в Опицвет в декларацията си пред КПКОНПИ. онеже „МВР Мето“ се чуди какви тъпотии да плещи, сега да му зададем контра въпросче! На тази снимка е комплекс „Фанагория“. На кого носят кинтите във „Фанагория“? И има ли това общо с пожара на колите, както и с изнесените данни от АФЕРА кои дялкат по 400 бона на месец от китайското карго?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей