Свързани новини

07.11.2019 16:12

Нетната печалба на УниКредит достигна 4.3 млрд. евро

Видян 1060 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нетната печалба на УниКредит достигна 4.3 млрд. евро (1.1 млрд. евро за третото тримесечие). Принос за отличния финансов резултат имат всички бизнес дивизии. Традиционно, регионът на Централна и Източна Европа се представя много силно и е двигател на растежа. Нетната оперативна печалба на региона нараства с 6.6% на годишна база и възлиза на 1.77 млрд. евро (566 млн. евро за третото тримесечие, +9% на годишна база).


Резултатите за третото тримесечие на 2019 потвърждават целите на Transform 2019 и са в основата на новия стратегически план на УниКредит 2020-2023, който ще бъде представен през декември:


 


-          Разходите намаляват с 1.8% на годишна база и достигат 2.5 млрд. евро;


-          Приходите се увеличават с 1.7% годишно до 4.7 млрд. евро;


-          Коефициентът на брутните необслужвани експозиции спада до под 6%;


-          Потвърждават се целите за края на годината - 10.1 млрд. евро разходи и 4.7 млрд. евро коригирана годишна печалба.


Коментар на главния изпълнителен директор на УниКредит Жан Пиер Мустие:


“С още едно силно тримесечие успешно изпълняваме Transform 2019. Благодарение на проактивните ни и решителни действия, вече сме изпълнили и ще надхвърлим ключовите си цели до края на тази година. Благодарен съм на целия екип на УниКредит, който работи неуморно за успеха на стратегическия ни план, като гарантираме, че УниКредит е и остава паневропейски победител.


С постигнатия нетен финансов резултат от 1.1.млрд. евро, това е поредното най-добро тримесечие от десетилетие. Това се случва благодарение на устойчивата търговска динамика, ръст на приходите от търговия и фокуса ни върху поддържане на ниски разходи, който продължава да се отплаща.


От началото на плана Transform 2019 сме намалили брутните си необслужвани експозиции с приблизително 50 млрд. евро, като дела им спадна до 3.6%, под целта от 4.7% за края на 2019г.


Да правим правилните неща е един от основните ни ръководни принципи. Като банка ние сме неразделна част от обществата, в които оперираме и продължаваме да подкрепяме икономиките, в които присъстваме по много начини. Горд съм с нашата програма за банкиране със социално въздействие.


Отново позволете да благодаря на всички колеги от УниКредит, които направиха възможните изключителни резултати на Transform 2019. Заедно ще продължим да напредваме успешно и с нетърпение очакваме да представим новия си стратегически план Team 23 на 3 декември“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови