Свързани новини

06.11.2019 14:53

3 години тормоз върху 19’ от НАП

Видян 5070 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


7.11.2016 г.
От блокирането на сметките на основната рекламна агенция, през която идват приходите на 19 минути разбрахме, че властта ни е открила война. В същия ден трябваше да получим одобрените от ЦИК 27 240 лв., които инициативни комитети за президентските избори и референдума бяха похарчили за реклама при нас. И до днес не сме ги получили, за което водим дела, а лихвите се трупат и сумата отдавна е над 30 000 лв. Трябваше да получим и кредит за 60 000 лв. Разчитаха, че като ни спрат 87 240 лв., ще убият 19 минути. И това им беше втори опит – първия беше през 2009/10 г., малко след като ГЕРБ дойде на власт. Пак с НАП и пак неуспешно.



Започнаха се 10 ревизии и проверки, които при срок 3 месеца плюс възможно удължаване с 2, но само при констатирани нарушения – в този срок нищо подобно не бе регистрирано. Утре стават 36 месеца. И финалът не се вижда.



Вече спечелихме 3 дела във Върховния съд, а за четвъртото експертизата на вещото лице е категорична и доказва: няма фиктивна реклама, няма фиктивни фактури, няма фиктивни касови бележки – всичко е истинско – публикувано е в огромен тираж и е документирано надлежно според изискванията на закона. Вещото лице го пише.



Нещо, което данъчните знаеха още преди да пристъпят към ревизията през 2016 г., защото ни правиха проверка и получиха купища документи, от които още преди 7 ноември 2016 г. ясно са разбрали: данъчен проблем нямаме.
Имаме политически – много истини пишем. Задвижването на нещата дойде точно на първия ден след първия тур на президентските избори беше заради разкритията ни за Цецка Цачева – кандидата на ГЕРБ. Тя загуби и втория тур, а собственото ни социологическо проучване дори позна резултатите й – разликата с официалния беше 0,4%.

Данъчните и сами определят предмета на всички ревизии като „вестника“, въпреки че става въпрос за различни фирми и за единия от основателите на 19 минути, който бе емнат от НАП на 14 ноември 2016 г. А те са си юридически и физическо лице. Не са вестник.



В единия ревизионен акт даже бяха записали, че отдавна било трябвало да се спре издаването на вестника.
Сякаш са литературни или медийни критици, а не нещо като счетоводители – хора, които би трябвало да се вълнуват единствено и само от числата.



През април 2017 г. спечелихме дело и за вдигане на запори. Дали НАП е изпълнила закона и волята на съда? Не и до днес – над две години и половина по-късно.



Такива са нашите дела и документи, пък после нека някой ни вини, че сме се били някому продали. Ако бяхме, дали щяхме да продължаваме да имаме тези проблеми?!



Само че това не е краят на играта. Всички, които ни причиниха, освен много нерви и тревоги, стотици безсънни нощи, а и наистина огромни разходи да доказваме, че не сме камили, ще си получат заслуженото по всички позволени от закона начини.



Никой не е забравен и нищо не е забравено, както е казал класикът.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови