Свързани новини

25.10.2019 09:35

Борисов: В историята ще пише - Гешев бе избран по времето на Радев

Видян 4982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Не се меся в работата на президента. Законът е такъв и е спазен, коментира премиерът процедурата. Законът беше променен по времето на Христо Иванов – съдиите да си избират съдии, прокурорите да си избират прокурори, напомни Борисов. Обществото щеше ли да вярва на избран партиен кандидат или кандидат на управляващото мнозинство – не, отговори за пореден път премиерът на въпрос защо правосъдният министър не издигна кандидатура за главен прокурор. След избора на Иван Гешев в историята няма да пише "по времето на премиера Бойко Борисов. Ще се напише: По времето на управлението на Румен Радев беше избран Иван Гешев. С какво ние сме помогнали за този избор? Всичко е в ръцете на президента. Това каза премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия.


 


Премиерът категорично се разграничи от избора на главен прокурор, като посочи, че резултатът, постигнат от Гешев е категоричен. 20 на 4 - съдии са избрали Иван Гешев. Разбирам да беше 10 към 11, коментира Борисов.


 


Премиерът коментира и блокадата на Орлов мост, която организираха протестиращи срещу Гешев още в четвъртък сутринта. Движението на възловото кръстовище беше възстановено почти денонощие по-късно.


 


"Дали одобрявам да затварят най-оживеното кръстовище в София? Категорично не. Върховенството на закона е да спазваш закона", заяви още Борисов. "Какво би станало ако всеки кмет отиде да си закрие кампанията на някое кръстовище? Правилно ли е?", допълни още той. 


 


"Щеше да е отвратително да окървавят този ден.  Бяха взели много мерки, но си заслужаваше", каза Борисов за безпрецедентната охрана около ВСС във връзка с вчерашните демонстрации около избора на главен прокурор. Това е законът – който даде пръв заявка, получава мястото за протест, обясни той защо единият протест не е бил разрешен.


 


„Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона. Има 2 милиона души, които не са съгласни с това. Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират”, каза Борисов. Такава демонстрация се очаква в петъчния ден, когато държавният глава Румен Радев може да подпише указа за назначаването на Гешев.


 


"Нормално е да омръзнем. Но това е като своя жена или свой мъж - омръзне ти за момент, но после си викаш "По-добро от това няма". Може нещо за момент да ти се види по-русо, по -хубаво. Но след това? Леко, леко си се примъкваш вкъщи и си мълчиш." Така премиерът отговори на въпрос за продължителността за управлението на ГЕРБ.


 


„Това е най-евтината ни кампания. Похарчили сме толкова, колкото законът позволява – в рамките на субсидията и по банков път. Дарения не приемаме и не сме приемали”, заяви премиерът Бойко Борисов.


Той каза още, че до момента в рамките на кампанията преди местния вот не е чул лъжа, която силно да го е засегнала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови