Свързани новини

22.10.2019 14:10

Асад на фронтовата линия в Идлиб за първи път

Видян 1027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствени войници, разположени на фронтовата линия срещу джихадистите в северозападната провинция Идлиб, предава AFP, като отбелязва, че това е първото по рода ли посещение на лидера на Дамаск от началото на войната в близкоизточната страна.



„Президентът Асад се среща с членове на сирийската армия на фронтовата линия в Хбейт в провинция Идлиб", се казва в официалното съобщение, разпространено от пресслужбата на Дамаск, предаде Фокус..


„Турският президент открадна петрола и пшеницата от Сирия, завзе заводите Алепо. Сега [Реджеп Тайип] Ердоган иска да открадне част от сирийската земя заедно с природните й богатства", изрази увереност сирийският лидер.



Битката за Идлиб, където са концентрирани остатъците от терористичните групировки, е основна за борбата срещу хаоса и тероризма, добави Асад.


„Винаги сме казвали и ще казваме, че битката за Идлиб е основна за преодоляване хаоса и и тероризма в цяла Сирия", цитира агенцията думите му.



Асад посети правителствени войници, разположени на фронтовата линия срещу джихадистите в северозападната провинция Идлиб. Това е първото по рода ли посещение на лидера на Дамаск от началото на войната в близкоизточната страна. „Президентът Асад се среща с членове на сирийската армия на фронтовата линия в град Хбейт в провинция Идлиб", се казва в официалното съобщение.



Считано от 31 август, в Идлиб е в сила споразумение за прекратяване на огъня. Сраженията в провинцията обаче продължават, подчертава агенцията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби