Свързани новини

29.03.2009 14:41

РЗС отива самостоятелно на евроизборите

Видян 1791 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партията на Яне Янев "Ред, законност и справедливост" /РЗС/ ще участва самостоятелно на предстоящите избори за евродепутати, предаде БГНЕС.


РЗС ратифицира декларацията и принципите за учредяване на Съюза на европейските консерватори и реформисти от 28 и 29 март 2009 г. в Прага и ще ги оповести едновременно с консервативните партии от останалите страни членки на ЕС, съобщи лидерът на партията и уточни: РЗС като пълноправен и лоялен съучредител, ще участва в предстоящите избори за Европейски парламент /ЕП/ самостоятелно. "Евродепутатите, избрани с листата на РЗС, ще бъдат част от новата парламентарна група на европейските консерватори и реформисти. Участието на РЗС в консервативната политическа общност на ЕС изключва възможността за предизборни коалиции за ЕП, в т.ч. и с партии-членки на ЕНП", се казва в решението на Политическия съвет на РЗС. Партията на Яне Янев отправя покана и към други партии, организации и личности от дясното политическо пространство, които подкрепят консервативния политически проект, чийто мандатоносител в България е РЗС, да се присъединят при условията и по реда на Стратегическата рамка "България на гражданите и регионите". Политическият съвет на РЗС е дал мандат "на лидера на РЗС Яне Янев при необходимост, свързана с изборното законодателство и защита на избирателите от злоупотреби с вота им, да проведе консултации и да формира парламентарна група на РЗС в 40-то Народно събрание /НС/". Политическият съвет на РЗС ще предложи на Конгреса, който ще се проведе на 5-ти април "в листите на партията за ЕП и за 41-во НС да не бъдат включвани бивши премиери, вицепремиери, министри, директори на държавни агенции, както и служители и агенти на бившата ДС.


До 15 май РЗС ще предостави на Европейската комисия /ЕК/ доклад с конкретни факти и имена за корупцията и политическата мафия през последните 20 години в България. Днес на улица Раковска в столицата бе открит и новият пресцентър на РЗС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да