Свързани новини

03.10.2019 17:22

1,2 млн.лв. за ремонтиралия Цецовия апартамент от кмета на Враца

Видян 7115 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близкият до Цветан Цветанов Георги Шапков – Шапката за чийто далавери 19’ многократно Ви е разказвал се уреди с поредната обществена поръчка в страната ни. Благоевградската фирма Престиж бизнез 93 на Шапката ще получи 1,2 млн. лева от община Враца за строително-ремонтни дейности по обновяването на волейболното хале в града. Поръчката е възложена от кмета и дясна ръка на Цветанов Калин Каменов, който е кандидат на ГЕРБ за втори мандат.


Името на Шапков изплува покрай Апартаментгейт, тъй като е правил вътрешното обзавеждане на луксозния апартамент с частен асансьор на Цветан Цветанов в квартал Изток в столицата. И покрай скандална поръчка без конкурс от Вл. Горанов за обзавеждане на МинФин. През 2012 г. тогавашният вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов купонясва на рождения ден на Шапката в село Делчево, Гоцеделчевско. Калин Каменов е изключително верен човек на изхвърления от ГЕРБ Цветанов, твърдят от партията. Бизнесменът Георги Шапков е близък приятел на Калин Каменов и на кмета на Благоевград също от ГЕРБ Атанас Камбитов, за когото 19’ Ви разказа преди дни как си е купил като кмет общинска земя.


Обществената поръчка за 1.2 млн. лв. във Враца за волейболната зала е изпълнявана от консорциума Престиж-Парсек, в който влизат фирмата на Шапков и Парсек груп на бизнесмена Бончо Бонев. Средствата са осигурени и отпуснати с решение на Министерски съвет.


Интересен момент е, че Шапката е спечелил още няколко поръчки при Калин Каменов. Те са за доставка на канцеларски материали за нуждите на община Враца. Договорите с Престиж бизнес 93“ ООД са три съответно за 12 480 лв., 10 608 лв. и за 73 320 лв. без ДДС., показва справка в профила на купувача на общината. От Комитета за борба с корупцията коментират, че веднъж Шапков строи обекти, възложени от кмета Калин Каменов, а втори път доставя канцеларски и офис материали. Едновременно е строител и книжарница!


Това е поредната обществена поръчка, която печели близкият до Цветанов бизнесмен. Неотдавна той получи 1,8 млн. лв.  за оборудване на 172 защитени жилища в новите общински блокове в квартал Освобождение в Благоевград - наричан от благоевградчани  новата ромска махала. Най-хитовата от стотиците обществени поръчки е  за 1 597 000 лв. за ВиК в родното на еврокомисаря Мария Габриел Хаджидимово.


Пак Шапката ремонтира, обзавежда, снабдява с канцеларски материали и какво ли не още държавния Югозападен университет. Фирмата Престиж бизнес 93 ударно печели и поръчки от хазната за саниране – в Благоевград, Дупница, Враца, Гоце Делчев, даже и във Велинград. Освен това обзавежда Агенцията по вписвания по времето на Цецка Цачева като министър на правосъдието. Също така и на друга подчинена на нея структура – затворите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци