Свързани новини

26.09.2019 17:59

Австралийският посланик в София за ВИП-срещи по Пол Фрийман, няма с кого

Видян 2877 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австралийският посланик Джон Филип  е от вторник в София, за да провежда редица срещи, очевидно свързани с освободения неотдавна Джак Полфрийман. Както е известно, убиецът на студента Андрей Монов бе пуснат на свобода цели 8 години преди да изтече 20-годишната му присъда. Веднага, след като бе пуснат от затвора Полфрийман бе отведен в центъра за настаняване на чужденци в Бусманци, тъй като той няма валидни документи. Посланикът Джон Филип е дошъл от Атина в София, за да уреди свободата на неговия сънародник. Времето на дипломатическата совалка обаче далеч не е добре преценено, по простата причина, че точно през тази седмица той няма с кого да се види, за да търси свободата на Полфрийман. Външният министър Екатерина Захариева е в Ню Йорк за срещата на ООН, където сътвори пореден скандал (още по темата четете на стр.3), а пък нейният заместник Георг Георгиев е част от делегацията е с премиера Борисов на визита в Сеул. Президентът Румен Радев също е отвъд Океана за срещата на ООН и реално австралийският посланик няма с кого да се срещне, за да уреди въпроса с неговия сънародник.


В същото време заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов разкри, че Полфрийман ще остане в Бусманци заради неговата лична сигурност. Както е известно, неговото предсрочно освобождаване доведе до куп възмутени реакции в обществото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.09.2019 10:04

    Близо 300 съдии призоваха за защита на демократичните ценности https://www.segabg.com/hot/blizo-300-sudii-prizovaha-za-zashtita-na-demokratichnite-cennosti Препоръчвам да се прочете коментара на Шумахер Пет., 27/09/2019 - 06:24 (нов) Не искам да повярвам, че това е писано от магистрати... Много ми се ще да седна и да пиша поне един месец по въпроса! Не мога обаче. Нямам време и достатъчно здраве. Но тук има твърде начетени хора. Надявам се те да Ви започнат! Аз само ще маркирам схващанията си. Ако някой се интересува, разбира се. Вижте следното: всичко по-долу е Ваше дело! Благоевградският окръжен съд оневини Цанко Дренски (съпруг на депутатка от НДСВ Теодора Дренска) по дело за укриване на 200 хил. лв. ДДС. И сега обърнете внимание на „темпоритъма”/Ахмед Доган/, на правораздаването: Деянието е извършено през 1997 г., съдебният процес стартира през 2005 г., съдът се произнася 2014 г. Железни да са били доказателствата, щяха да ръждясат като "Титаник" на дъното на океана за тия 18 години. Добросъвестният читател на „Процесът” се пита къде е попаднал – тук, или в откачената фантазия на Кафка… Като доказателство за идентичността на тези две реалности е достатъчно да напомня малко скандали по темата: 50-100 стигат ли, за да изпитате срам? Злополучните кандидатки за КС съдия Венета Марковска (конфликт на интереси и търговия с влияние), зам.-шефката на Апелативната спецпрокуратура Галя Гугушева (неясни имотни сделки в особено големи размери), съдийката Веселина Тенева (неясни имотни сделки)… Прокурор Кокинов, прокурор Ситнилски, миналото /а и бъдещето!/ на следовател Пеевски… Мога много дълго да продължа поименната проверка на съмнителната слава. Мноооого дълго! Съдии, които вземат имоти като социално слаби, прокурори – хотелиери, кръг „Белите покривки”, списъка на Красьо Черния, кумицата на Цвъчко - шефка на СГС, Ченалова. Много от тези имена вече са нарицателни за всичко друго, но не и за правосъдие. На виден магистрат приписват думите, станали нещо като виц: „Мога да се корумпирам, мога и да не се корумпирам. Ти какво предлагаш?”

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак