Свързани новини

06.09.2019 07:46

Ройтерс: Турция и VW договориха сделката за завода

Видян 4141 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Турция е все повече уверена, че германският автомобилен производител Volkswagen ще изгради производствен завод в страната след „изключително положителна“ среща между висш служител на компанията и президента Реджеп Ердоган тази седмица.

Това твърди агенция „Ройтерс“ като се позовава на три турски източници. Тя припомня, че миналата седмица двете страни са водили разговори за данъчния режим на автомобили в Турция, за да приключат инвестицията от 1 млрд. евро.



„Производителят на автомобили, който обмисляше да направи инвестицията в България, не е обявил окончателно решение, но източници казаха, че Volkswagen е положително настроен за инвестиране в Турция“, пише „Ройтерс“.
Според информационната агенция президентът на Турция Ердоган и главният изпълнителен директор на VW Херберт Дийс са преодоляли повечето проблеми по време на среща тази седмица. „Ако няма проблем в последната минута, инвестицията ще бъде направена в Турция“, коментира източник на „Ройтерс“.

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви във вторник по време на посещение в Анкара, че Volkswagen прави голяма инвестиция в Турция.



Ройтерс цитира втори източник, според който все още трябва да се изяснят само незначителни, главно данъчни въпроси. „Вече няма проблем да мислим, че инвестицията ще бъде направена в Турция. Това решение ще бъде обявено скоро, след като бъдат направени окончателните корекции “, твърди източникът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.09.2019 10:47

    ББ залуду плякаше с надежда завода да е у нас,но не заслужаваме,че всичко е сбъркано в БГ-лоши закони,корупция,лоша администрация,но идеално подплатена да пречи навсякъде и смърди яко...затова бягат младите....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете