Свързани новини

15.08.2019 14:57

Манолова: Налага се да свърша работата на министъра на здравеопазването

Видян 1832 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Налага се аз и моят екип да свършим работата на министъра на здравеопазването. Това каза пред журналисти омбудсманът Мая Манолова след среща с организациите на медицинските сестри, акушерките, лекарските асистенти и фелдшерите, рехабилитаторите и кинезитерапевтите, на която обсъдиха законопроект за съсловните организации на медицинските специалисти, предаде „Фокус“. Очаква се следващата седмица да внеса Закона за съсловните организации в парламента.


"Искането за създаване на Закон за съсловните организации на медицинските специалисти по професии е едно от основните искания на протестите", каза Мая Манолова. По думите й, това искане е обявено официално още на първите протести през месец март. "Беше поет ангажимент от министъра на здравеопазването, че ще предложи такъв проект до 20 април за обществено обсъждане и след това ще го внесе в парламента, но за съжаление няма никакво действие от страна на властта", заяви омбудсманът. Тя добави, че се налага с екипа и да изготвят такъв проект и да свършат работата на министъра на здравеопазването.



Медицинските специалисти на срещата бяха единодушни, че изготвянето на такъв закон е наложително и изказаха своите благодарности на омбудсмана Мая Манолова, като заявиха, че ако тя се кандидатира за кмет на София, ще я подкрепят, както тя ги е подкрепила. Те обявиха още, че на 11 септември ще започнат протест пред Народното събрание и няма да си тръгнат, докато не бъдат приети техните искания и не бъде приет Законът за съсловните организации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв