Свързани новини

14.08.2019 12:08

Фандъкова: Инвестираме над 90 млн. лв. в образованието през 2019 г.

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази година инвестираме над 90 млн. лв. в образованието. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на 86 ОУ Св. Климент Охридски във Владая, предаде Фокус.


"Това е мащабен ремонт в много голямо училище в кв. Владая, добави тя. Фандъкова каза още, че в училището учат много малко деца. "За съжаление учат тук 120 деца при капацитет 500, но за тях е изключително важно да учат в добри условия", поясни кметът. Тя заяви, че за нея образованието и грижата за децата са водещи. По думите и парите, които са инвестирани, са от различни източници: общинския бюджет, оперативна програма Региони в растеж и от Националния доверителен екофонд, като кметът на София благодари на представителя на Екофонда. "Само в район "Витоша" имаме две училища, за които сме спечелили проекти по Екофонда", каза Фандъкова.


Тя обясни какво точно се ремонтира в училището. "Подменя се осветление , подменя се отоплителна инсталация, санира се и дограмата се подменя, за да може да се получат добри условия и да не се налага да спираме учебни занятия", каза още тя, като поясни, че още едно училище в този район е предвидено за саниране по Националния доверителен екофонд.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Димитър Атанасов 14.08.2019 12:50

    „Топлофикация-София“ ми спря топлата вода на първи август. Вече почти две седмици значима част от квартала няма топла вода. Днес виждам съобщението на сайта им: търпение, срокът за пускането ѝ е удължен с… 11 дни! Оправданието: ремонтът на булеварда продължавал. Булевардът е практически неизползваем повече от две години – решиха, че няма нужда да ползваме пътно трасе, няма нужда да строят метро приоритетно под инфраструктурата, а след това – другаде, след като ние сме достатъчно глупави да не протестираме и да не ги изринем от Общината. Спряха ни улицата. Спряха ни топлата вода. Електричеството е с лошо качество (имам UPS, който записва 24/7 какво напрежение получавам в дома си). Места за паркинг не достигат, защото „въпросът е сложен за решаване“. Извинете, къде живеем? В Уганда? Или в Бангладеш? Коя година е? От днес започвам да списвам едно издание, което отлагам вече доста дълго време. Нарича се „Държава на глупостта“ – трябваше да бъде „Град на глупостта“ като контрапункт на името на София като „Град на Божията премъдрост“. Не, нищо премъдро няма в управлението на столицата ни в последните повече от 10 години.Нищо. Разказахте ни играта. Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, с екипа си дадохте всичко от себе си, за да разсипете града. Нито една смислена инициатива няма за двата Ви мандата. Метрото в „Дружба – 2“ спира в полето, защото явно очаквате в него да се возят царевици и компир, а не хора. Третият лъч на метрополитена минава през жилищни комплекси и трасето му се вие като на трамвай, вместо да бъдат използвани естествено правите булеварди, които водят по направление север-юг, а от тях да изградите отклонения за кварталите, подобно на линията, разделяща се за „Младост“ и за летището. Заради метрото в „Овча купел“ кварталът е повече от две години в блокада, излизане сутрин от него няма вместо да бъде изграден тунелът под булеварда бързо и с цел да не се безпокои живота на местната общност. За недомислието с превръщането на бившия релсов път на трамвай номер 6 лента за движение на градския транспорт няма да говоря – в най-широката част на булевард „Арсеналски“, където автобусите не пречат на движението, ние им правим… къщичка. Да, така мислехме, когато си играехме на пясъчника във възраст между 2 и 4 години. Видимо зрелостта на решенията, които взима Столичната община, възлиза към този диапазон. Да споменавам ли за кръстовището на „Красно село“ – малоумно проектирано (от бул. „Гоце Делчев“ излизане към бул. „Цар Борис III“ няма, а е нужно), закъсняло с повече от година и половина (трябваше да действа от Коледа на 2017 г. Днес е 13.08.2019 г., а то все още е в строеж). Некадърността не следва да бъде извинявана. Няма прошка за корумпираната нескопосаност. За останалите – мислете, преди да пуснете бюлетина наесен.

  • 001 http://epicenter.bg/article/-quot-Market-links-quot--Maya-Manolova-bie-Fandakova-s-5--na-parvi-tur/190361/2/0 14.08.2019 12:36

    "Маркет линкс": Мая Манолова бие Фандъкова с 5% на първи тур! София изглежда готова за промяна

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей