Свързани новини

31.07.2019 14:09

Нинова: Сесията приключва в две тежки кризи

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сесията приключва в две тежки кризи - алтернативата е ясна и на есен тя ще проличи. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група за края на политическия сезон, предаде Фокус.


„В какъв момент приключва сесията – с две тежки кризи. Теч на данни от НАП. Резултатът е, че 5 млн. българи са хвърлени в несигурност за собствеността и за личните си данни. На България беше дадена тежка оценка, на правителството - че една цяла нация е хакната. Втората криза е чумата по свинете. Европа ви даде оценка. Тя каза, че правителството не си е свършило работата и България може да изгуби цялото свиневъдство заради небрежността на управляващите. Това е ефектът от тези кризи, но има и последваща – цените тръгнаха леко нагоре“, допълни още Нинова.


„Приключва и тази сесия на Народното събрание. Имаме днес последно заседание, последен работен ден. Първият, обикновено всички парламентарни групи тържествено представяме приоритетите и какво ще се свърши за България и за хората. Последният обикновено мълчаливо си тръгваме и отиваме във ваканция. Би било тази практика да се промени. За това днес ние от БСП за България ще направим оценка на сесията, на управляващото мнозинство и самооценка. Когато имаш претенция да оценяваш другите, трябва да имаш силата да се самооцениш“, подчерта Нинова.
„Внесли сте 21 закона, можем да спорим дали са добри или лоши. Най-добре е да ги оценим как те повлияха на България и на българските граждани. Ще откроя по-важните. Приехте Закон за концесиите, макар да се отнасяше за Черноморското крайбрежие, отвори отново темата за концесия на летище „София“, каза още Нинова. Тя отчете, че големи държави са обжалвали тази концесия.


„Има ли друга поръчка в България, която да е обжалвана от всички участници, освен от спечелилите“, попита Нинова. Тя обърна внимание върху Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и отчете, че резултатът от него е, че плажовете пустеят. „Приехте във финансовата сфера Закон за мерките срещу изпирането на пари. Държавата прехвърли отговорността върху физическите лица да следят за пране на пари. Ефектът от този закон, досега нито една детска учителка не е хванала пране на пари? Актуализирахте бюджета на страната. Ефектът за държавата е близо 2 млн. лв. дефицит. Да видим какво направихте за здравеопазването – затварят се болници. Нищо през тази сесия, освен отново един модел за реформа в здравеопазването, който се отхвърля от почти всички“, допълни още Нинова.



Тя посочи, че са лишени хората от месечни винетки. „Земеделие – при всички тези проблеми в земеделските производители приехте Закона за подпомагането на земеделските производители с една единствена цел – да замажете резултата от къщите за гости“, допълни още Нинова.
Нинова посочи, че БСП е показала ясна и точна алтернатива. „Внесохме следната алтернатива – намаляване на ДДС на лекарства и храни, помощи за младите работещи за отглеждане на дете, данъчни облекчения за родители за отглеждане на децата им, предложение за преизчисление на всички пенсии“, допълни Нинова.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които