Свързани новини

31.07.2019 13:45

Директорът на НАП: Постигаме забележителни резултати

Видян 2555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Трудно събираме ИТ специалисти с необходимата квалификация". Това призна на брифинг директорът на агенцията Галя Димитрова, предаде Нова тв.

„Признавам, че не сме били достатъчно внимателни. Нашият стремеж беше да предоставяме все повече електронни услуги на все повече хора, за да могат да изпълняват задълженията си по-лесно, но подценихме баланса между достъпност и сигурност”, каза още тя.

„Обмисляме, че тази дейност - поради спецификата си, би могла да бъде аутсорсвана”, обяви тя. Освен това вече се работи по създаването на нова ИТ инфраструктура.

„НАП е постигнала и постига забележителни резултати. Няма друга агенция по приходите в европейски мащаб , която е да е увеличила три пъти приходите си”, каза още Димитрова.


По думите й ръководителят на звеното за информационни системи в НАП е подал оставка по нейно искане. Поискала е да освободи поста си и отговорният ръководител на ИТ сигурността.


     Припомняме, че Димитрова не прекрати отпуската си след избухването на НАПгейт, а след връщането й на работа заяви: „Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план”.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни