Свързани новини

29.07.2019 14:37

От КНСБ подкрепят Фандъкова за втори мандат

Видян 2481 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Споразумението за сътрудничество между КНСБ и столичния кмет Йорданка Фандъкова от преди четири години е изпълнено, оценката ни за мандата е положителна". Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с кметицата и ръководствата на федерациите на синдиката, на която са обсъдени ангажиментите от периода преди местните избори преди четири години и постигнатото в различни области, предаде БТА.

Самата Фандъкова, която е зам.-председател на ГЕРБ, отново заяви, че през септември ще обяви дали ще се кандидатира за нов мандат. По думите й в периода дотогава за нея ще е важно да получи оценка от различни организации за това какво е направила. Тя подчерта, че никога не е давала празни предизборни обещания.

Лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева също заяви, че организацията ще подкрепи Фандъкова, ако тя се кандидатира за нов мандат на следващите избори. Подобна заявка даде и Съюзът на транспортните синдикати в България.

Общата оценка на КНСБ за подкрепа на определена кандидатура за кмет на София ще бъде дадена през есента, когато се видят номинациите и готовността им да изпълнят исканията на синдиката, каза Пламен Димитров. Той посочи, че ръководния орган на Конфедерацията ще приеме послания към всички кандидат кметове, ще бъдат заявени очакванията за следващия мандат, ще бъдат направени срещи с кандидатите.

Пламен Димитров припомни, че наетите в София са 775 хиляди, от които 95 хиляди са в бюджетните системи. Над 30 процента са синдикалните членове в бюджетно финансираните дейности, като при тях средната заплата е малко по-ниска от средната за София. Пламен Димитров припомни, че средната работна заплата в София е 37 процента по-висока от тази за страната. От КНСБ отчетоха, че за четири години средната заплата в София се е увеличила с около 40 процента. От синдиката поискаха обаче повече ангажимент в някои области, особено в сферата на социалните услуги, където заплатите изостават. Димитров посочи, че от КНСБ са поискали от финансовия министър допълнително 13 милиона лева за финансиране на социалното подпомагане през тази есен.

КНСБ очаква още до 1 януари заплатите на медицинските специалисти в училищното и детското здравеопазване да стигнат 900 лева, както е заложено в КТД.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог