Свързани новини

23.03.2009 11:55

4 млн.безработни в Европа до края на 2009г.

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Целта на поредната важна среща на европейските лидери в Брюксел беше да съгласуват позицията си за излизане от икономическата криза непосредствено преди срещата на върха на Г-20 на 2 април в Лондон, предаде БГНЕС.


Европейският икономически и социален комитет, в който участват ръководители на предприятия и лидери на синдикати, обръща внимание на риска от увеличаващата се безработица. Марио Сепи, председател на Европейския икономически и социален комитет, прогнозира безработицата да засегне още 4 милиона души до края на годината. “Кризата ще става все по-сериозна и ще продължи да се задълбочава. Това изисква планът за съживяване на икономиката да бъде много по-стабилен, а средствата, които Европейската комисия предвижда да бъдат отпуснати – много по-големи. Такова решение обаче не беше взето по време на двудневната среща в Брюксел. Разбира се, правителствените и държавни лидери решиха да удвоят помощта за страните от Източна Европа и сега сумата възлиза на 50 милиарда, но според нас дори това е недостатъчно. Нашето мнение е, че европейските лидери отчасти подценяват икономическата криза", каза още Сепи. "Дори по-правилно би било да кажем, че не съществува политическа воля всички да седнат заедно, да дискутират и в крайна сметка да приемат много по-стабилен план за съживяване на икономиката. План, който ще отговаря на сериозността на ситуацията. Много ми се иска да видя, че има такава политическа воля, която да се конкретизира в общ финансов механизъм, гарантиран от страна на Европа. Това може да бъда реално осъществено, като механизмът би могъл да подпомогне Европейската инвестиционна банка, така че тя отново да е способна да отпуска заеми. Защото е всеизвестно, че европейските семейства имат много спестявания и те трябва да бъдат ориентирани към инвестиции в дългосрочен план. Това според нас е единственият верен финансов механизъм, който би могъл да помогне на Европа”, подчерта Марио Сепи, председател на Европейския икономически и социален комитет.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.