Свързани новини

17.07.2019 21:17

Фирмата на хакера: Натопиха го, за да загубим поръчка

Видян 8663 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Задържаният за кибератаката срещу базата с данни на НАП е водел курсове за повишаване на уменията на служителите на ГДБОП по киберсигурност. Това разкриха адвокатите и юристконсултката на фирмата, в която работи 20-годишният Кристиян Бойков, предаде Дир.бг. Пред медиите говориха Георги Стефанов и Любен Казанлиев, предава Нова тв. Те не скриха и подозренията си, че може да са понесли удар и от конкуренцията в бранша.


Според адвокатите няма доказателства, че въпросният хакер е точно Кристиян. Те твърдят, че "доброжелател" от конкурентна фирма е подал сигнал до ГДБОП срещу него, за да спре големи проекти, по които работи, с което да навреди и на компанията.


"Кристиян е най-удобното младо момченце. Обвинението срещу него е неясно, а той е твърде добър специалист, за да допусне грешка при подобна хакерска атака", категорични бяха адвокатите на хакера. "Кристиян е човекът, който открива следи, но не оставя следи", казаха за неговите способности защитниците.


Той е бил нает на работа през 2017 година в "Тад груп". Кристиян е бил поканен да работи за компанията след репортажа по NOVA в "Господари на ефира" преди две години, когато хакнал МОН. От фирмата останали впечатлени, лично юристконсултката го е издирила го и привлякла на работа. Решили, че е етичен и интелигентен, и трябва да стане част от екипа им.


Ако бъде освободен, ще остане на работа във фирмата за киберсигурност, категорични са от фирмата.


Те разкриха още, че арестът е протекъл по цивилизован начин, но са останали изненадани от задържането на Кристиян.


"Вярваме в неговата невинност", казаха още адвокатите по негов адрес. Кристиян в момента не учи във ВУЗ, но постоянно се е усъвършенствал, стана ясно още от изявлението на фирмата му.


Според адвокатите му "доброжелател" от конкурентна фирма е подал сигнал до ГДБОП срещу него, за да спре големи проекти, по които работи и да навреди на компанията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева