Свързани новини

04.07.2019 17:08

Панов: Промените на Кирилов целят оставката ми

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Промените на правосъдния министър целят оставката ми. Това заяви председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Той за пореден път се обяви против идеите на правосъдния министър Данаил Кирилов за промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Закона за съдебната власт (ЗСВ), с които се въвежда механизъм за разследване на "тримата големи" (главния прокурор и председателите на  върховнитесъдилища).


Панов обясни пред бТВ радио, че проблемът е кой би разследвал ефективно главния прокурор, при положение, че само прокуратурата разполага с функция за привличане към отговорност на лица, извършили престъпления. Очевидно е дадено задание и то трябва да бъде изпълнено, независимо какво е мнението на европейски институции, допълни Панов.


Напомняме, че неотдавна и Съветът на Европа остро разкритикува предложенията на правосъдния министър Данаил Кирилов, като дори го уличи в лъжа.


Правосъдният министър Данаил Кирилов отиде да види как става случайното разпределение на дела. "Не останах с впечатлението ,че е дошъл да търси истината, останах с впечатление, че много рядко влиза в съд, но за сметка на това разполага с много сериозни данни колко струва разпределението на едно дело, коментира Лозан Панов.


Той подчерта, че многократно е показвано как действа системата. По повод съмненията на Кирилов, че случайното разпределение на дела се манипулира, председателят на ВКС каза: "Ако не представи такива данни, считам, че съвсем съзнателно се опитва да дискредитира върховната съдебна инстанция".


В ефира на БТВ радио Лозан Панов заяви, че срещу него има политически атаки, включително и действията на правосъдния министър днес. Той отрече да се е политизирал и допълни, че няма как да стои със скръстени ръце, когато бива атакуван. Преди време съпругата му Елисавета Панова каза, че ще съди България в Страсбург заради глобата от 1000 лв., която бе наложена за неподадена декларация пред Сметната палата.


Панов обясни, че е подал декларацията пред Инспектората към ВСС, както изисква законът. И ще заведе дело срещу страната ни в Страсбург "като всеки български гражданин, който не е доволен от български съд".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и