Свързани новини

25.06.2019 16:46

Манолова: Тласкат хората към Терминал 2

Видян 1358 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Липсата на закон за фалит на физически лица формира двата основни потока  към сивата икономика и към Терминал 2”, заяви омбудсманът Мая Манолова, която представи съответния законопроект.


„За да се преодолее състоянието на свръхзадълженост, се налага частично или пълно опрощаване на задълженията”, посочи тя.
„Това е проект, който ще бъде в интерес и на длъжниците, и на кредиторите, които ще могат да удовлетворят своите вземания, и за държавата, и за фиска, защото сивата икономика в момента се запълва сериозно и от хората, които са изпаднали в неплатежоспособност”, категорична е Манолова.
Гражданите нямат възможност да обслужват своите кредити, сметки за ток, за парно и да посрещат най-необходимите разходи за своите семейства. Това води до необходимостта от закон за частния фалит,  посочи националният омбудсман.


„Текстовете на проектозакона предвиждат бърза, прозрачна и достъпна процедура пред съд, която дава възможност всички замесени да се включат в производството”, отбеляза Манолова. „Публичността може да бъде осигурена чрез електронен общодостъпен регистър, в който да се внася информация за всички лица, за които започва процедура по несъстоятелност”, предложи още тя.
„България е единствената държава в ЕС, в която липсва законодателна уредба за несъстоятелност на физическите лица, като същевременно страната ни се наражда в топ 5 по лоши кредити в Европа”, припомни Манолова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 зоро 30.06.2019 14:08

    от кредити не разбирам.знам, че манолова работи в полза на обикновените хора.трябват ни още няколко МАИ на ключови позиции, защото сме овце!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и