Свързани новини

13.06.2019 17:16

Лондон предава Асандж на смърт в САЩ

Видян 2321 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският външен министър със звучното английско име Сажид Джавид, който миналата седмица си правеше пиар като противник на американската администрация, тържествено обяви, че предава Джулиан Асандж на САЩ. Нещо повече, заклейми го като виновен, при положение, че никой съд не е доказал подобно нещо, а в цивилизования свят съществува презумпция за НЕвиновност: „Правилно е зад решетките. Има искане за екстрадиция от САЩ, което дойде преди заседанието на съда в петък”. Напомняме, че Асандж НЕ е американски гражданин и от гледна точка на международното право подобно искане е най-меко казано спорно. Освен това е и тежко болен, което също не интересува министъра. САЩ предяви 17 нови обвинения срещу австралийския журналист. Прегрешението му е, че разкри чрез Уикилийкс престъпления на щатските военни по време на войните в Ирак и Афганистан, неправомерно задържане и направо отвличане на хора и попадането им в нерегламентирани на практика концлагери – затвори с особен режим, а също подслушването на световни лидери като Меркел, френските президенти, държавници от цял свят, включително свалената против всякакви изисквания на правото глава на Бразилия от бг произход Дилма Русев, осъществявано от американските служби. Заради Уикилийкс започнаха разследвания срещу Хилари Клинтън и изтеклата й поради небрежност секретна кореспонденция в качеството на държавен секретар на САЩ. Което ще рече, че той всъщност е помогнал на правосъдието в Щатите. А то сега преследва 47-годишния журналист, въпреки че потвърди истинността на всичките му публикации и се възползва от тях в своята дейност. 6 години Асандж живееше в посолството на Еквадор в Лондон, но след получаване на 4,5 млрд.долара заем от МВФ и още 6 млрд. долара обещания от свързани с него финансови институции, латиноамериканската държава предаде политемигранта на Великобритания. Припомняме, че изфабрикуваните срещу него обвинения в изнасилване в Швеция бяха отхвърлени от съда там. По време на ареста на Асандж противозаконно бе задържана негова собственост – включително компютри и архиви, за което той алармира.


Посетилия го в британския затвор докладчик на ООН по измъчването на хора Нилс Мелцер заяви, че има ясни знаци, че репортерът е подложен на безчовечно отношение, което се прибавя към бездруго твърде тежкото му здравословно състояние.


На фона на това очевидно неспазване на изповядваните от нашия западен свят ценности като свобода на словото и върховенство на закона, Русия се възползва да вземе предимство в информационната война. Тя освободи не само разследващия журналист, обвинен за притежаване на надвишаващо законовия праг количество наркотици, дори президентът Путин уволни виновните за ареста двама генерали. И пусна от ареста опозиционния деец Навални. Всичко съвпадна и с националния празник на страната на 12 юни.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец