Свързани новини

07.06.2019 15:34

ЦЦ: АЕЦ Белене ще вкара страната в дългова спирала

Видян 2118 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От спирането на проекта Белене през 2012 до сега, правителството и Народното събрание винаги сме пазели България от поемането на финансови разходи или финансови рискове, свързани с евентуалното възобновяване на този проект. Това написа във Фейсбук Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ в оставка.


"Съвсем ясно записахме в решение от юни 2018 на НС забрана за сключване на договори за задължително изкупуване на енергията, преференциални цени, договори за разлика, държавни гаранции, корпоративни гаранции и/или други непазарни механизми за реализация на инвестицията!", припомня Цветанов.


"В последните дни по медиите последователно се прокарва тезата за промяна на тази политика и това решение. Дано това не се случи наистина! Трябва да отстояваме принципната позиция, която имахме по този въпрос от 2012 година! Обратното ще вкара енергетиката и икономиката на страната в дългова спирала!", подчертава бившият председател на ПГ на партията.


Припомняме, че вчера, след срещата си с руския президент Владимир Путин в Санкт Петербург, държавният глава Румен Радев изтъкна, че решението на българския парламент и правителството е проектът АЕЦ "Белене" да се изпълни без държавни гаранции.


Руската страна има желание да участва като държава, която предоставя технологията и осигурява нейната безопасност, но очаква и държавни гаранции по отношение на този крупен проект, добави президентът след срещата си с руския си колега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Този ЦЪРВУЛ пак се изявява като "експерт" и налази "медиите". Що му публикувате глупостите бре хора/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева