Свързани новини

05.06.2019 09:45

Нинова: Пряк избор за лидер на БСП ще има

Видян 1464 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



"Пряк избор на лидер на БСП ще има!", заяви пред Епицентър.бг председателят на БСП Корнелия Нинова след завършилото заседание на вътрешно-партийната комисия, която обсъди предложенията за правила за избор на нов лидер.

Самата Нинова не е присъствала на заседанието, тъй като не е член на този партиен орган.


Комисията се ръководи от Анна Янева и в състава ѝ влизат част от най-силните опоненти на Нинова: Димитър Дъбов, Атанас Мерджанов, Михаил Миков.

Те са против вътрешно-партиен избор, защото, според всички прогнози, той ще бъде спечелен от Нинова, и затова настояват председателят на партията да се избира от конгреса, който е насрочен за 16 юни.

Заседанието е било драматично, споровете са били ожесточени, казват участници в разгорещената дискусия.

Били са направени много предложения.

Гласуване не е имало по нито едно от тях.

Комисията не е излязла с решение.


До пленума в събота, който трябва окончателно да вземе решение по правилата, предложенията ще се обобщят и ще се представят на членовете на Националния съвет за одобрение.

Въпреки това в някои медии излязоха информации, че Нинова е била бламирана, тъй като е било отхвърлено нейното предложение.

"Нинова не бламирана, тя не е внесла никакви предложения в комисията, не е присъствала, за да бъде тълкувано, че е бламирана", заяви нейният председател Анна Янева пред Епицентър.бг.

Тя поясни, че към комисията е създадена работна група, оглавявана от нея, която трябва да предложи реда и правилата за провеждане на вътрешно-партиен избор на председател на партията.

"Имаше различни предложения, но драми няма", посочи Янева.

И подчерта: "Комисията не се занимава с въпроса дали да има пряк избор или не, тъй като това вече е заложено в Устава на партията. Комисията трябва да утвърди само реда и условията за прекия избор".

 
Янева посочи, че е имало предложения да се отхвърли прекия избор на нов лидер, но това не е прието, защото не е в правомощията ѝ. "Това не го решаваме ние, а конгресът", уточни Янева.

Целта на вътрешната опозиция е Нинова да не бъде избирана от парията. Затова се очаква на конгреса да бъде направен опит за промяна в устава и за отмяна на приетия вече норматив за пряк вътрешнопартиен избор.

"Пряк избор на лидер ще има, спорът е по правилата, но разногласията ще бъдат изгладени. Пленумът в събота ще решава", заяви член на комисията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева