Свързани новини

03.06.2019 10:06

Горанов и Дончев се разминаха с №2 в партията

Видян 2177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Това беше очаквано, не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее, ясно беше как искам да се проведе кампанията”, обяви не без ирония премиерът Бойко Борис по повод на оставката на Цветан Цветанов. Той обясни защо се е стигнало до напускането, след като събра на среща ИК на ГЕРБ. „Това беше негово желание. Както той каза, доверието в нас по много теми го няма. След като го няма, това е правилно решение“, каза премиерът. Попитан за вариантите, обсъждани между него и Цветанов, Борисов беше категоричен, че не е имало трети вариант. „Вариантите бяха – напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Избрахме варианта да напусне отвсякъде“, обясни той.


По въпроса със заместника на Цветанов той каза: „Това е работа на ИК и на Конгреса. Ще създам и орган за контрол вътре в самата партия”. Според Борисов ГЕРБ ще се справи добре и само с двама заместници – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Предвид факта, че Николов е кмет на Бургас и се намира на 400 км. , той реално не може да поема оперативни функции в партията.  Единственото реално вице остава Фандъкова. Така мястото на Цветанов остава празно, като въртените за фаворити за него Владислав Горанов и Томислав Дончев се разминават с втората позиция в ГЕРБ.


Борисов посочи още, че повече власт ще има административният секретар на партията. В момента това Цветомир Паунов, който ръководи и най-важната столична структура на ГЕРБ и е смятан за дясна ръка на Цветанов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови