Свързани новини

20.05.2019 15:15

Йончева: Премиерът лъже за братовчеда Ради и къщата в Барселона

Видян 3671 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"На въпрос от медиите за братовчед си Ради, Борисов отговори: „Ние не си говорим, та камо ли общ бизнес да имаме”. Разполагаме с информация .
1.    Братовчедът Радослав Иванов днес е собственик на бившия бизнес на г-н Борисов, включително ИПОН. (вижте приложените документи).
Видно от справки по партидите на редица дружества, в които Борисов е имал участие като собственик и/или управител, е че преди да стане кмет на Столична община и по-късно премиер, той е продал бизнеса си именно на братовчед си  Радослав Венциславов Иванов.

2.    Във времето, когато е кмет на гр. София, Борисов прави заменки в полза на братовчед си Радослав Иванов – за терен на най-комуникативно място в Люлин.
 На 15.12.2006 г.  е вписана замяна на недвижими имот – гарсониера и апартамент на „Монтенегро 1” ООД, представлявана от  Радослав Иванов (Братовчеда) и недвижим имот – 1060 кв.м. на комуникативно място в столичния квартал Люлин на Столична община, представлявана от Бойко Борисов – кмет на гр. София в периода от 10.11.2005 г. до 27.07.2009 г. Подозрителен факт е, че „Монтенегро 1” ООД придобива тези два имота непосредствено преди договора за замяна. Разликата между стойностите на заменените имоти е в размер на 127 796, 96 лв.  За това свое задължение ли фирма  „Монтенегро 1” ООД за своя сметка е трябвало да проектира и изгради пътна отсечка, свързваща ул. „Филиповско шосе” и бул. „Панчо Владигеров”, както и да проектира и изгради ВиК съоръженията, осветление и пътна настилка? Ако това е така, дали посоченото задължение е изпълнено и дали въобще струва толкова? Изпращам сигнал до главния прокурор да образува проверка, която да установи- налице ли са престъпления във връзка с процесния договор за замяна.

3.    Братовчедът на премиера Борисов е в съдружие и с осъждани лица - Пламен Симов, известен с прякора си „Килията”.
От справка в Търговския регистър по партидата на дружеството „Хай строй” ООД, ЕИК 131378629 е видно, че Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) продава своя дял в капитала на дружеството на Пламен Лазаров Симов, известен с прякора си „Килията”, който е осъждан за разпространение на наркотици и се води близък до премиерския кръг. По-късно Килията продава дяловете си обратно на Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда).
Ще внеса документи до главния прокурор да разпореди проверка, която да установи налице ли са данни за свързани лица по отношение собствеността на „Хай строй” ООД през годините, както и за финансовите средства на посочените дружества, евентуално за престъпления, свързани с пране на пари и/или организирана престъпна група с цел пране на пари.

4.    Цитираните по-долу поредица от имоти на братовчеда Ради будят съмнение за произхода на средствата, с които са закупени, както и за начина на закупуване на имотите на занижени цени. Настояваме прокуратурата да направи проверка.

От справката по лице на Радослав Венциславов Иванов от имотния регистър прави впечатление, че след като братовчедът Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов сключва множество сделки за недвижими имоти в София и особено за имоти в с. Иваняне, Люлин – на стойност между 52 и 70 лв. на квадратен метър и Банкя. Сред последните се откроява сделка от 14.12.2007 г., с която Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) продава на кмета Бойко Борисов поземлен имот с площ от 462 кв.м. за  3496, 90 лева или по 7 лв. на кв.м. Видно от акта върху имота не е имало постройка, тъй като такава не е посочена да се прехвърля. Към днешна датата в този имот има изградена постройка с приблизителна застроена площ от 138 кв.м. Сделките показват, че освен всичко друго, Радослав Иванов (Братовчеда) изкупува имотите около къщата на премиера в Банкя. Имаме обосновано съмнение, че Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) е купил имот ведно с етаж от построената в него къща и гараж, който имот отново е в близост , съседство с тази на Борисов и по-точно зад неговата къща. Тези други сделки ме карат да подам сигнал до главния прокурор  да образува проверка, която да установи източника и размера на доходи на Радослав Иванов (Братовчеда), с които купува посочените имоти и най-вече- ползва ли се с протекции при закупуването на имоти на занижени цени, неотговарящи на пазарните. Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) участва, като собственик и управител  в редица търговски дружества, от които най-много се открояват тези, свързани със строителството на недвижими имоти - „Хай строй” ООД, ЕИК 131378629 и „Монтенегро 1” ООД.

Братовчедът Радослав Иванов е съдружник с Иван Саздов във фирма "Бетон 2" ООД. Саздов представлява  офшорната фирма "Palms Enterprises" (Overseas) LTD.  Тя изпраща по сметка на на "EMA BGS SL", 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща. Адресът на фирмата е същият като на т. нар. къща в Барселона - ул. "Францеск Рибалта" 8", написа водачът на листата на БСП за евровота Елена Йончева във Фейсбук.


Документите за имотните сделки вижте ТУК!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Борисов спря въпроси за "братовчеда Ради" 30.06.2019 14:08

    Премиерът се накара на Хекимян, че чете ДУМА, водещият се отказа да коментира темата с къщата в Барселона На вас ДУМА ли ви е основният вестник? С тези думи премиерът Бойко Борисов открито нареди на водещия по БиТиВи Антон Хекимян да не се занимава с темата около къщата в Барселона и братовчеда Ради. Разследването за топлите връзки между фирма "Ипон", дъщерята на Борисов и въпросната къща в Испания, е на първа страница на ДУМА днес. Докато Борисов и Мария Габриел обясняваха в ефир колко е добро за България и Европа управлението на ГЕРБ, премиерът надникна в таблета на водещия. Свъси вежди и даде ясно да се разбере, че няма намерение да отговаря на въпроси по скандала. Хекимян не успя да прикрие притеснението си и дори попита Борисов "малко или много ще ви ядосаме, господин премиер". После обясни, че веднага маха ДУМА от екрана на таблета си и си пуска сайта на БиТиВи. Борисов пак се намуси, а водещият продължи да се обяснява и опита да успокоип премиера, че нещата, които пише в ДУМА зрителите не ги виждат. Аз нали ги виждам, още повече се ядоса Борисов. Хекимян продължи да замазва ситуацията, а темата с къщата в Барселона замина под килима. Разговорът продължи с въпрос за Корнелия Нинова. Борисов доволно я поде и обясни колко много омраза има в очите на "онези от БСП". Той искал хората просто да си вършат работата, а социалистите само омраза пръскали. Разказа също, че след като си изкара мандата ще се върне в партията като редови член и затова вече си подготвя наследници. Ядоса се много и на въпрос дали си е върнал партията от Цветанов. "Тя никога не е била негова. Въпросът е не как ще продължи партията без Цветанов, а как ще продължи без Борисов", развълнува се премиерът. НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ на 20.05.2019 в 16:49

  • 003 Аз съм крадец 30.06.2019 14:08

    Изгодни заменки, съдружие с престъпници, общ бизнес, къща в Барселона... Нови разкрития около близките връзки и имотните сделки на Бойко Борисов и Радослав Иванов изнесе Елена Йончева. Водачът на евролистата на БСП показа документи, от които е видно как още докато е кмет на София Борисов раздава апетитни имоти в столицата на братовчед си. Въпреки че премиерът твърди, че с него не си говорят от 30 години. Йончева публикува в социалните мрежи документи, които доказват, че "братовчедът Ради" днес е собственик на бившия бизнес на Борисов, включително и на фирма "Ипон".

  • 002 Аз съм крадец 30.06.2019 14:08

    Изгодни заменки, съдружие с престъпници, общ бизнес, къща в Барселона... Нови разкрития около близките връзки и имотните сделки на Бойко Борисов и Радослав Иванов изнесе Елена Йончева. Водачът на евролистата на БСП показа документи, от които е видно как още докато е кмет на София Борисов раздава апетитни имоти в столицата на братовчед си. Въпреки че премиерът твърди, че с него не си говорят от 30 години. Йончева публикува в социалните мрежи документи, които доказват, че "братовчедът Ради" днес е собственик на бившия бизнес на Борисов, включително и на фирма "Ипон".

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    И може ли, аджеба, да пускате реклами според интересите и БИОЛОГИЧЕСКАТА възраст на входящите? Трябва ми винтоверт и косачка, ефтинджос. И съвет как да си вдигна кръвното в летните жеги!

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни