Свързани новини

19.05.2019 15:07

Йончева: Всяко дете заслужава достъп до качествено образование

Видян 2657 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Всяко българско дете заслужава достъп до качествено образование”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева на среща с граждани в Пловдив. Тя попита Европа ли е- когато 1,5 млн. живеят под прага на бедността, предимно възрастни и млади семейства, и когато голяма част от българските деца нямат достъп до образование. По думите й десетки училища са затворили врати и има населени места, където не е останало никакво училище.


„Имаме прекрасни учители и будни ученици, а в същото време за последните години 60% от българските деца илизат от училище функционално неграмотни. Не малка част от тях не могат да пишат и четат”, заяви Йончева. Тя обясни, че е въведена системата "парите следват ученика", направени са много учебници по един предмет и всичко това- с основна цел печелбарство, а не качественото образование. „Между първи и четвърти клас не може да се повтаря, защо? По този начин растат неграмотни хора”, каза още тя.


Водачът на листата на левицата заяви, че в много фирми новопостъпващите служители трябва да държат изпит по български език. Тя подчерта, че в програмата на левицата е заложено освен български, да се научат още два чужди езика; 20% от българите да могат да получат своето висше образование в България и чужбина; а обществените детските градини да са безплатни, както е в Европа. „Ако ние не сменим тази престъпна власт у нас и тази политика, колкото и да се борим в Европа, ще бъде много трудно. За това промяната започва на 26-ти май, с номер 18”, заяви Елена Йончева.  


 


Сергей Станишев: Няма развитие без най-ценния капитал на една държава – нейния народ


„Евроизборите имат и силен национален характер. Сега е моментът, ако хората искат промяна, да дадат този знак на управляващите”, това заяви президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат Сергей Станишев. По думите му, ако БСП победи на изборите, ще може да каже: „Хората показаха, че искат промяна, време е да си ходите”. Според него другото измерение на проблема е, че няма как да обясним колко е добър ЕС на хората, които всеки ден се борят за елементарни неща. „Трябва да говорим за техните нужди – доходите, здравеопазването, образованието. Няма как да има развитие без най-ценния капитал на една държава – нейния народ”, категоричен бе той. По думите му без хората няма нито производство, нито икономически растеж. „Вярваме, че светът може да бъде справедлив, всеки човек да може да получи качествено образование, което да му даде работа и добри доходи, за да може да създаде семейство и да отгледа своите деца тук, в България’”, наблегна Сергей Станишев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които