Свързани новини

16.05.2019 17:02

Джамбазки: Предлагаме решение на проблемите на ЕС

Видян 1228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Искаме да бъдем алтернатива на сегашното статукво”, заяви пред 19 минути най-активният български евродепутат в досегашния мандат на ЕП Ангел Джамбазки. „Искаме Европа на отечествата, където решенията се вземат от националните правителства посредством преговори. Искаме ЕС да бъде по-малък, но по-ефективен. Не искаме да има централизация на власт в Брюксел, която ще води до двоен стандарт”, посочи още той.


„Европа е на кръстопът. Предстоящите избори за ЕП ще бъдат решаващи за бъдещето на европейския проект. Тази констатация вече се е превърнала в клише, но нека не забравяме, че клишетата са такива защото са истина. Тъкмо в момента, в който ЕС си пое дъх от опустошителна финансова криза и проблемите с дълга на Гърция, дойде кризата с пришълците по външните граници на Съюза. Отговорът на ЕС и водещите страни като Германия беше умопомрачителен”, посочи Джамбазки.


„Ние искаме да променим досегашния модел на поведение. И мисля, че е очевидно, че европейските граждани в голяма степен са съгласни с нас”, подчерта той. „Ние нито искаме да разрушаваме, нито да напускаме ЕС. Искаме да предложим решение на проблемите на ЕС. Всяка държава трябва да може сама да преценява дали и колко мигранти да приема или да не приема. Дали да приема мюсюлмани или християни. Нямаме нужда тези решения да бъдат вземани в Брюксел”, отбеляза евродепутатът.


„Европейската цивилизация може и се защитава именно от националистите. От тези „страшни“ хора, които просто искат да защитят начина, по който живеят от векове. Тези, които знаят, че трябва да уважават миналото и да градят бъдеще, в което ще запазят традициите си. С макрон-овци това няма да се случи”, заключи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.