01/03

Свързани новини

15.05.2019 17:33

Лили Иванова взе за 31 000 лв. жилище от Соф.имоти

Видян 7931 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Апартаментгейт не засяга само политиците, а и онези, които знаят как да си искат от тях. СЛАВА разкри още през 2006 г., а прокуратурата започна да разследва през 2014 г. скандална имотна сделка на певицата Лили Иванова.
През 2001 г. тя успява да убеди тогавашния кмет на София Стефан Софиянски, че желае общината да й дари апартамент, но не в кой да е квартал, за да основе детска певческа школа.
Градоначалникът възлага задачата на общинското дружество Софийски имоти, което по онова време е във вихъра на всякакви прехвърляния и продавания на първокласни имоти. То намира току-що построена престижна кооперация, в която получава апартамент срещу терен, като го отделя за певицата.
Точно преди коледните празници на 2001 г. подаръкът от софийските данъкоплатци е поднесен на певицата, която така и не прави детска школа, но се сдобива с престижна недвижима собственост в най-скъпата зона на града под Японския хотел на символична цена.
При положение, че нейните съседи плащат за имот абсолютно идентични на дадения й от общината 171 200 лв., поради новото строителство със супер високо за времето качество, за Лили Иванова оценката на Софийски имоти е повече от скандална. Нещастните 31 730 лв. за дадените не на шпакловка 107,11 квадратни метра на тихата и спокойна елитна улица Кожух планина №10-12.
За всички ще стане ясно за колко ощетяваща софийските данъкоплатци сделка иде реч, след като разберат, че данъчната оценка на имота – а, както е известно тя винаги е занижена с пъти спрямо реалната пазарна цена, е 71 895,50 лева.

Апартаментът не й трябва като жилище, тъй като Лили Иванова си има лично в кооперацията на Политбюро на улица Оборище. То пак е придобито от властта: като снаха на заместника на Тодор Живков - Пеко Таков, и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Заплата

Одобриха заплата за издръжка: КНСБ

Международната организация на труда ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Първата половина на деня използвайте за почистване


Първата половина на деня използвайте за почистване и