Свързани новини

15.05.2019 09:50

Със 121 гласа "за" Д. Танева е новият министър на земеделието

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Десислава Танева от ГЕРБ е новият министър на земеделието, храните и горите. Досегашният председател на парламентарната земеделска комисия беше избрана със 121 гласа "за" и 5 "против". Със същото гласуване от поста беше освободен Румен Порожанов, който подаде оставка заради започнало разследване за злоупотреби с европейски средства в Държавен фонд "Земеделие", когато институцията е ръководена от него, предаде БНР.

Една от първите задачи на Десислава Танева като земеделски министър е да удължи срока на кампанията за директни плащания. Кампанията изтича днес, но преди два дни от агроведомството съобщиха, че имат готовност за удължаването. A, тъй като все още се очаква подаването на над 20 хиляди заявления за субсидии.

Два дни преди крайния срок бяха подадени 93 100 заявления за субсидии с обща очертана площ около 36 милиона декара. Практиката от предишни години сочи, че се подават около 110 хиляди заявления за субсидии.

Макар от агроведомството да отричат проблеми, фермерите недоволстват, че на много места в страната е имало закъснения и проблеми с подаването, очертаването и приключването на заявленията.

Очаква се днес да бъде публикуван регламент на ЕС, който ще разреши удължаване. И ако това се случи, земеделците ще разполагат с време до 23 май да подадат заявленията си.

Румен Порожанов подаде оставка заради скандала с къщите за гости, финансирани с евросредства и публикации, че е собственик на имот, закупен на ниски цени в престижен столичен квартал.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.