Свързани новини

10.04.2019 13:16

Захариева за Чавушоглу: Демаршът е най-острата реакция, която може да имаме

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Демаршът е най-острата реакция, която може да имаме. Това каза министърът на външните работи Екатерина Захариева в отговор на въпрос на депутата Павел Шопов от „Обединени патриоти“ по време на изслушването си за изказването на външния министър на Турция за Закона за вероизповеданията, предаде Фокус.


  По думите й отмяна на посещение е една от най-тежките реакции.


„Мисля, че беше достатъчно показателно реакцията на министерство на външните работи с доста тежки дипломатически мерки“, каза Захариева.


„Така че не, не мисля, че беше недостатъчно. МИсля, че беше достатъчно показателна реакцията на Министерство на външните работи с доста тежки дипломатически мерки. Така че Гърция например днес е казала, че няма да реагира на всяко изказване на Република Турция“, каза Захариева. Буквално преди часове има едно тежко изказване срещу Гърция. „В зависимост от ситуацията в дипломацията се преценява кой е най-добрия начин за реакция. На мен като външен министър много ми се иска така ревностно да браним защитата на България и ненамесата във вътрешната политика от всяка друга държава. С Турция реагирахме адекватно, както винаги сме реагирали“, посочи Захариева. Министърът посочи, че изказването на турския външен министър е неприемливо и като такова го е определило Министерство на външните работи.


„Министър-председателят г-н Борисов на среща с вицепрезидента на Република Турция направи остър демарш. Още в същия ден по мое нареждане посланикът на Република Турция беше извикан“, допълни още външният министър.


 „Искам да вярвам, че такива изказвания няма да се случват повече в бъдеще и че това няма да попречи на добрите отношения между нашите две страни. Контактите се осъществяват и в момента на всякакви нива. Знаете имаме данни за струпване на мигранти и около Одрин, както имаше и в Гърция и разговори между министри и местни власти се случват. България и българската държава, българското външно министерство и българското правителство намеса във вътрешната политика на която и да се съседна или не съседна държава“, допълни Захариева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв