Свързани новини

04.04.2019 09:26

Борисов: За правосъден министър ще предложа Данаил Кирилов

Видян 1488 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 За правосъден министър ще предложа Данаил Кирилов, заяви министър-председателят Бойко Борисов след подписване на споразумение с ПП „Обединени земеделци“ за подкрепа на европейските избори, предаде Фокус.



„Първата задача, която му поставям, е да бъдем изрядни, когато говорим за мониторинговия механизъм“, заяви Борисов. „Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има скандал, се подава оставка. Същото препоръчвам и на замесения в този скандал сега. Това мога да кажа по темата. Аршинът и стандартът трябва да бъдат едни и същи“, каза още той.
Премиерът коментира и подписването на споразумението. „Работата ни се „Обединени земеделци“ винаги е била на показ, зачитана и разбирана. Така че мисля, че това е една добра репетиция за местните избори след това да работим съвместно и заедно“, заяви Борисов.


 На 23 март министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка заради скандала около купен от нея имот на преференциална цена. Ден по-рано Цачева сезира компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от нея недвижимо имущество. Пред журналисти тя обясни, че според нея, докато вървят проверките на КПКОНПИ и на ВКП не е редно да изпълнява функциите си на министър на правосъдието и подчерта, че върху нея не е бил оказван никакъв натиск от страна на премиера Борисов да подаде оставка.



Шефът на правната комисия в НС Кирилов е бил не само адвокат, но и съдружник в кантората Пенков, Марков и партньори, която защитава интересите на строителната фирма Артекс Инженеринг по данни на Lex.bg. Парадоксът е, че той ще смени Цецка Цачева, която подаде оставка от поста си именно заради своята съмнителна имотна сделка с Артекс.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и