Свързани новини

01.04.2019 17:30

Цветанов откри война на Томислав

Видян 5595 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Размяна на взаимни обвинения в публичното пространство внася допълнителен смут в и без друго разколебаното спокойствие на управляващите.  Публикации срещу вицепремиера Томислав Дончев  излязоха в сайта Топновини (Topnovini.bg), който е медия от кръга на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Порталът набеляза вицепремиера за виновник в за гръмването на скандала Апартаментгейт и го прати в лагера на шефката на кабинета Борисов-2 Румяна Бъчварова. Няколко изказвания на Дончев бяха заклеймени, като „приятелски огън”. На свой ред, Дончев излиза открито с името си и изказва мнението, което има!
„Томислав Дончев взима ГЕРБ на абордаж”, с такова заглавие излезе TN на прословутата пресконференция на Цветанов, посветена на имотния казус. Друго заглавие в сайта носи не по-малко скандалното заглавие: „Дончев цепи ГЕРБ с Апартаментгейт”.


 Според медията той от поне две години „подготвя за овладяване на управляващата партия”. Част от коварния план се оказа „директният удар  срещу Цветанов и Вежди Рашидов”, а покрай сухото изгоря и мокрото  в лицето на Цецка Цачева. Топновини обвърза името на вицепремиера с Румяна Бъчварова, която по заобиколни пътища стояла в дъното на заговора. Причината за подобна атака срещу Дончев се оказа негово изказване по въпроса с апартаментите пред БНР. Вицепремиерът е единственият член на кабинета, който коментира апартаментгейт в откровено негативна за Цветанов светлина:
„Редно е г-н Цветанов да даде повече информация, включително по отношение на последния укор – отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото. Според мен тук основният говорител по темата е редно да бъде той”, отбеляза о вицепремиерът. И добави, че всеки подобен скандал „носи негативи” и „ерозира доверието”.  По думите му е нужен „изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи доверието да бъде възстановено.” Изказването, което трябваше да балансира отношението към ГЕРБ в обществото, провокира вътрешнопартийни вендета в публичното пространство.
 Кръгът около Цветанов използва репликите на Дончев, за да го нарочи за виновник за скандала с апартаментите и едва ли не да оневени себе си. Получи се в стила на соца: „търсене на врага с партиен билет”. Според Топновини вицепремиерът стигнал до Свободна Европа чрез журналиста от Росен Босев, който по съвместителство живее на семейни начала с Лора Филева - дъщеря на Бъчварова. Самият Цветанов не пожела да коментира слуховете, че извадените документи са атака поръчана от  шефката на кабинета.
Победата е почти всичко, но не е всичко”, заяви на свой ред самият Дончев на страницата си във Фейсбук. Така, без да посочва конкретни имена той коментира факта, че на практика Цветанов излезе сух от имотния скандал и дори оглави предизборния щаб и подреди по  свое усмотрение евролистата на ГЕРБ. „В стремежа към победата не трябва да губиш себе си. Иначе, може да се окаже, че е победил някой друг, а не ти.”, заключи вицепремиерът .







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей