Свързани новини

23.03.2019 14:33

Артекс разкри цялата истина за имота на Цветанов

Видян 6256 пъти | Коментари 11
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сделката за имота на Цветан Цветанов е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания. Това се казва в позиция на фирма Артекс, публикувана на страницата им във Фейсбук.


Те обясняват, че в нотариалния акт е вписана сумата по данъчна оценка, която е по-ниска от пазарната, предаде Блиц. Уточнват, че Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента, който са били завършени и с добро обзавеждане, като допълнително е доплатил за новия си имот.


Фирмата строител обявява, че е готова да предприеме съдебни действия срещу всички лица и организации, които уронват търговската репутация на дружеството.


Ето какво точно публикува Артекс:


"Становище на юристи, правна кантора „Пенков, Марков и партньори“


По повод зачестилите публикации в различни медии относно придобиването от г-н Цветан Цветанов на жилищен обект в кв. Изток, излагаме обективно фактите по случая:


С Нотариален акт за замяна на недвижими имоти от 12.06.2018 г. дружеството е прехвърлило на г-н Цветан Цветанов и съпругата му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна сграда, находяща се на ул. „Латинка“ № 8, с площ от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални части от правото на строеж. В замяна г-н Цветан Цветанов и съпругата му са прехвърлили на АРТЕКС собствеността върху два апартамента на ул. „Елемаг“ № 22, с обща площ 192.76 кв.м., заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята. За изравняване на стойностите на заменяемите обекти г-н Цветанов и заплатил сумата от 100 000 лева.


Обектите на замяна са в един и същи квартал на еднакво престижни улици. Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени, а освен това към тях е прехвърлена и собствеността върху прилежащите идеални части от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на завършеност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на замяна, поради което предвиденото изравнително плащане отчита единствено разликата в квадратурата на заменените обекти (около 40 кв.м. – по около 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на сделката се явява доплащане на пазарно ниво).


Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане.


Сделката е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания.


След преглед и анализ на различните публикации и изказвания по казуса АРТЕКС ще подготви и предприеме съдебни действия (в това число искове за вреди) срещу всички лица и организации, които с клеветнически и набеждаващи твърдения уронват безупречната търговска репутация на дружеството.


„Пенков, Марков и партньори“"


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Пази боже сляпо да прогледа 30.06.2019 14:08

    Фирма Артекс вместо да плаши, да вземе да си плати ДДС и данъците по пазарна оценка на "продадения"-разбирай подарения имот от 1620000лв.Да спрат строителството ,защото разрешителното е с изтекъл срок на годност!! Закона не влиза със задна дата ?? Корупция ли е -Народното събрание с Председател Цецито Цачева да промени закона от 8/осем/ етажа на 30 и от АРТЕКС да си купи апартамент на зелено , от дупка разбирай локва ? Защо го купува ? --Она си знае!!

Виж всички
напред
03|03
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите