Свързани новини

07.03.2019 17:02

За пореден път отлагат въвеждането на е-документите за самоличност

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата се готви да отложи отново въвеждането на електронните документи за самоличност. Пред форума за електронното управление вицепремиерът Томислав Дончев каза, че ще запази съществуващите системи за електронна идентификация, предаде БНР.


Въвеждането на електронните документи беше отложено за пореден път с промени в закона миналата година и сега срокът е 1-ви януари 2020 г. Преди това той беше 1-ви януари 2019 г.


Вицепремиерът Томислав Дончев изрази увереност, че МВР ще се справи с поставения по-дълъг срок, но направи уговорката, че дори МВР да успее, подмяната на документите няма да стане изведнъж. Поради тази причина е нужно до въвеждането на новите електронни документи да бъдат “мобилизирани всички досега съществуващи системи за електронна идентификация“.


Още миналата година от МВР обещаха, че ще направят всичко възможно, за да спазят дадената им допълнителна година срок за новите документи.


Няма данни какво е направено досега. Законодателните инициативи за електронните услуги изпреварват значително технологичната готовност на администрациите за прилагането им, отчетоха пък от Сдружението на общините.


Софтуерните лицензи и липсата на желание за електронизация остава проблем. От Агенцията за електронно управление смятат, че тази година може да бъде изградена облачната инфраструктура, върху която да бъдат разположени съществуващите в момента и новите информационни системи на централните и общински администрации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион