Свързани новини

07.03.2019 16:03

Цветанов: Опрощаваме 8 млн. лв. данъци на Мюфтийството

Видян 1133 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Ще подкрепим Закона за вероизповеданията”, заяви пред NOVA  шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Знам, че това ще бъде основната опорна точка на БСП”, подчерта той.
„Мотивите ни за приемане на закона са единствено да ограничим външното финансиране”, заяви още Цветанов. По думите му в момента задълженията на всички вероизповедания са около 8,2 млн. лв. Според експерти тази сума е над 12 млн. лв., а 8 млн. дължи само Мюфтийството Подкрепата на управляващите означава, че националният бюджет ще покрива борчовете, които имат религиозните институции у нас. На практика обаче законопроектът е в противоречие с основния закон, тъй като по конституцията България е светска държава и подобни проблемите не трябва да се прехвърлят към данъкоплатците.
Припомняме, че сред основните лобист на закона е ДПС, което иска финансова подкрепа за Мюфтийството. Напомняме също, че само ден по-рано на БСП Корнелия Нинова определи отхвърлянето на ветото на президента като поредната сделка между ГЕРБ и ДСП. По думите ѝ ГЕРБ са се съгласили да опростят задълженията на мюфтийството, за да получат подкрепата на ДПС за ветото на Румен Радев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.