Свързани новини

16.02.2019 09:02

САЩ искат среща с Мадуро, докато военни предоставят хум. помощ на Венецуела

Видян 2140 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тъй като САЩ продължават да работят за укрепване на администрацията на самоопределения се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо, включително използват американски военни самолети за доставяне на хуманитарна помощ,  висш служител на администрацията твърди, че САЩ имат желание да се срещнат с Никола Мадуро за преговори относно оттеглянето му, предаде CNN.


 Според съобщенията Мадуро е отправил покана към специалния пратеник на САЩ за Венецуела Елиът Ейбрамс да се срещне с него. Държавният департамент и държавният секретар няма да коментират перспективата за такава среща, но Майк Помпео посочи в петък, че увертюрата показва „нарастващото разбиране на Мадуро, че венецуелският народ го отхвърля“.


     Към кампанията за натиск срещу режима на Мадуро, Министерството на финансите на САЩ обяви санкции срещу пет лица, които, както е описано от секретаря Стивън Мнучин, "отговарят за сигурността и разузнаването на Мадуро, които системно нарушават правата на човека и потискат демокрацията, включително чрез изтезания и друга жестока употреба на сила. "


    Междувременно, трима представители на отбраната съобщиха на CNN, че американските военни самолети ще помогнат за предаване на хуманитарна помощ на съседни на Венецуела страни с надеждата, че помощта ще бъде предоставена на администрацията на Гуайдо. Самолети C-17 на американските военновъздушни сили ще предоставят помощ от континенталната част на САЩ за Колумбия. Докато администрацията на Тръмп многократно е отказвала да изключи военна възможност за прекратяване на кризата във Венецуела, официалните представители подчертават, че американските военни ще пренасят помощта само в региона, добавяйки, че полетите могат да се проведат още през този уикенд. Помпео отбеляза в петък, че САЩ ще продължат да доставят "огромна хуманитарна помощ" "колкото се може по-скоро този уикенд."


    Мадуро добави, че няма да се откаже от властта, и определи стоящата на границата с Колумбия хуманитарна помощ от САЩ като просто "трохи" на фона на замразените от американското правителство активи на Венецуела за милиарди долари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак