Свързани новини

30.01.2019 13:12

Прокуратурата: Има престъпления на Банов

Видян 2476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Фактът, че главният прокурор се самосезира, е законен довод за започване на проверка”, заяви говорителят на гл. прокурор Румяна Арнаудова по повод изнесената информация, че министърът на културата Боил Банов е опростил на фирма изпълнител на обекта неустойка от 700 хил. лв.. „Данните сочат престъпление по служба и безстопанственост”,  подчерта тя. „Очевидно се касае за някакво неизпълнение по случая с министър Банов, след като има неустойка, фиксирана по данните на Йончева”, каза Арнаудова.


„Когато прослушахме тези записи, разпознахме гласове на хора, които считаме за автори на престъпленията. Ще поканим тези хора на разговор”, уточни говорителят на прокуратурата.


„Уверявам ви, когато става въпрос за действащ министър, прокуратурата не чака да изтекат сроковете, а действа незабавно“, категорично отбеляза Арнаудова и подчерта, че ако се окаже, че тези факти и събрани данни, които са иззети от прокуратурата са верни и се докажат с подкрепени доказателства, при повдигнато обвинение може да се поиска отстраняване от длъжност на министъра на културата. „Ако до тогава лицето все още изпълнява длъжността министър на културата, нямайте съмнение, че специализираната прокуратура ще го поиска“, каза още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби